Ο δικός μας Kandinsky!

  Ο Wassily Kandinsky (1866-1944) ήταν Ρώσος ζωγράφος και θεωρητικός τέχνης, πρωτοπόρος της αφηρημένης τέχνης. Οι αναλύσεις του για τις φόρμες και τα χρώματα δεν προκύπτουν από απλές, αυθαίρετες ιδέες, αλλά από την εσωτερική εμπειρία του ζωγράφου. Πέρασε χρόνια δημιουργώντας αφηρημένες, αισθητικά πλούσιες ζωγραφιές, δουλεύοντας με μορφή και χρώμα. Ο Kandinsky συγκρίνει την πνευματική ζωή της ανθρωπότητας με μια πυραμίδα. Ο καλλιτέχνης, σύμφωνα με αυτόν, έχει μια αποστολή, να οδηγήσει τους άλλους στην κορυφή με το έργο του.
Ο Kandinsky ανέπτυξε μια θεωρία των γεωμετρικών μορφών και των σχέσεών τους, υποστηρίζοντας για παράδειγμα, ότι ο κύκλος είναι το πιο ειρηνικό σχήμα και αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη ψυχή. Τα χρώματα στην παλέτα του ζωγράφου προκαλούν ένα διπλό αποτέλεσμα: μια καθαρά φυσική επίδραση στο μάτι, που γοητεύεται από την ομορφιά των χρωμάτων. Αυτό το φαινόμενο όμως, μπορεί να προκαλέσει και μια δόνηση της ψυχής ή μια «εσωτερική απήχηση», ένα πνευματικό αποτέλεσμα στο οποίο το χρώμα αγγίζει την ίδια την ψυχή.

ΠΗΓΗ: https://en.wikipedia.org/wiki/Wassily_Kandinsky

Μελετήσαμε το έργο του «Τετράγωνα με Κύκλους»  (1913)

Wassily Kandinsky

Ζωγραφίσαμε τους ατομικούς μας κύκλους με τέμπερες.

Έπειτα συνθέσαμε την ομαδική μας αφίσα.

Στη συνέχεια δημιουργήσαμε τα δικά μας έργα με μαρκαδόρους, μπατίκ σε τσαλακωμένο χαρτί, oil pastels και κηρομπογιές.

Χελιδονίσματα εμπνευσμένα από τους ομόκεντρους κύκλους του Kandinsky

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Ονομάζομαι Ξυλά Βασιλική και είμαι μόνιμη νηπιαγωγός. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2009 υπηρετώ στο 1/θέσιο 6ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου.Η αγάπη μου για τη δουλειά μου και για τα παιδιά, υπήρξε το κίνητρο δημιουργίας αυτής της ιστοσελίδας!


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση