Ζωγραφίζοντας Paul Klee

Ο Paul Klee (1879-1940) ήταν ελβετο-γερμανός καλλιτέχνης, γνωστός για τo εξαιρετικά εξατομικευμένo στυλ του. Δεν εντάχθηκε επισήμως σε καμία σχολή ή κίνημα, το έργο του, εντούτοις, είχε σημαντική συμβολή στη διαμόρφωση των περισσοτέρων καλλιτεχνικών τάσεων όπως ο εξπρεσιονισμός, ο σουρεαλισμός και ο κυβισμός. Ο Paul Klee άρχισε να σπουδάζει την τέχνη το 1898 και να εκθέτει τα πρώτα του έργα στις αρχές της δεκαετίας του 1910.

https://video.sch.gr/asset/detail/dtPnLHeP5iLaTq5XfbjLpv8w

Τα «ηρωικά τριαντάφυλλα» είναι ένα από τα πιο πρόσφατα έργα ζωγραφικής του Klee, που δημιουργήθηκε μέχρι το 1938, μόλις 2 χρόνια πριν από το θάνατό του, το 1940. Συνολικά άφησε περισσότερα από 9.000 έργα, μεταξύ των οποίων υδατογραφίες, χαρακτικά και σχέδια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων φιλοξενείται σήμερα στο Κέντρο Πάουλ Κλέε της Βέρνης.

Τα έργα των νηπίων και προνηπίων με λαδοπαστέλ, κηρομπογιά και κιμωλίες

Paul Klee
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Ονομάζομαι Ξυλά Βασιλική και είμαι μόνιμη νηπιαγωγός. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2009 υπηρετώ στο 1/θέσιο 6ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου.Η αγάπη μου για τη δουλειά μου και για τα παιδιά, υπήρξε το κίνητρο δημιουργίας αυτής της ιστοσελίδας!


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση