Οδηγίες σε περίπτωση θετικού self test

        Αγαπητές/οί Διευθύντριες/ντές & Προϊσταμένες/οι σχολικών μονάδων της Π.Ε. Λάρισας,

σύμφωνα με της οδηγίες που είναι αναρτημένες στην Ηλ. Διεύθυνση https://self-testing.gov.gr/, παρακαλούμε να ενημερώσετε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών σας και το εκπαιδευτικό-βοηθητικό  προσωπικό της σχολικής σας μονάδας ότι, σε περίπτωση που το self test βγει θετικό, θα πρέπει να εκδώσουν σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος (μαθητές) ή δήλωση θετικού αποτελέσματος (εκπαιδευτικοί, μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων) και να προβούν σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ εντός 24 ωρών, είτε σε κάποια από τις σταθερές δημόσιες δομές που προτείνονται, είτε ιδιωτικά, εφόσον το επιθυμούν με δικά τους έξοδα.

  • Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
  • Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό επιστρέφουν στη σχολική μονάδα, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση.

    Οι σταθερές δημόσιες δομές στις οποίες μπορούν οι πολίτες να κάνουν το δεύτερο επαναληπτικό τεστ όλες τις ημέρες της εβδομάδας σε συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας κάθε δομής, για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας είναι:

  1. 32 ΜΠΠ ΣΤΡΔΟ «ΛΓΟΥ (ΠΒ) ΜΠΟΥΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ», 41335, Φαρσάλων 97, Λάρισα, 9:00- 15:00
  2. 404 ΓΣΝ ΣΤΡΔΟ «ΑΡΧΙΑΤΡΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ», 41222, Τρικάλων 1 ΚΑΙ Λαγού, Λάρισα, 9:00 – 15:00
  3. Κέντρο Υγείας Γόννων, 12:00 – 15:00

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση της σχετικής βεβαίωσης από την ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr/. Η δυνατότητα για επαναληπτικό έλεγχο στις δημόσιες αυτές δομές ξεκίνησε την Δευτέρα 12/4.

Από την Δ/νση Α’/θμιας Εκπ/σης Λάρισας