Ενημερωτική επιστολή για γονείς

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Θα θέλαμε τη συνεργασία όλων σας έτσι ώστε να πετύχουμε την ασφαλή παρουσία όλων στο νηπιαγωγείο και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την υγεία και την πρόοδο των παιδιών. Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί ώστε να μπορούν να τηρούνται οι αποστάσεις, και είναι όλες εφοδιασμένες με αντισηπτικά. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος και του διαλείμματος, οι νηπιαγωγοί θα επιβλέπουν τα παιδιά και θα φροντίζουν ώστε να εξασφαλίζονται τα προβλεπόμενα. Όλοι οι χώροι του νηπιαγωγείου θα απολυμαίνονται από την καθαρίστρια του σχολείου, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που συστήνουν οι ειδικοί. Έχει πραγματοποιηθεί ο χωρισμός των παιδιών σε μικρότερα τμήματα και η παρακολούθηση θα γίνεται εκ περιτροπής. Θα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Κατά την προσέλευση των παιδιών, οι συνοδοί δεν θα εισέρχονται στο σχολείο και θα παραδίδουν τα παιδιά στη νηπιαγωγό που θα βρίσκεται στο σημείο και η οποία θα απολυμαίνει τα χέρια των παιδιών με αντισηπτικό. Η αποχώρηση των παιδιών θα πραγματοποιείται στο ίδιο εξωτερικό σημείο. Παρακαλείσθε να αποφύγετε το συγχρωτισμό στον προαύλιο χώρο του σχολείου καθώς περιμένετε για την παραλαβή των παιδιών. Η νηπιαγωγός θα φωνάζει με τη σειρά ποιο παιδάκι αποχωρεί για να το παραλάβει ο/η συνοδός του.

Οι γονείς/κηδεμόνες παρακαλείσθε να ελέγχετε τα παιδιά για ύποπτα συμπτώματα πριν από την έξοδό τους από το σπίτι. Συστήνεται συγκεκριμένα και η θερμομέτρηση. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, παρακαλείσθε να ενημερώσετε άμεσα το νηπιαγωγείο ώστε να ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος σε εκπαιδευτική μονάδα και να μην προσέλθετε στο νηπιαγωγείο με το παιδί.

Προσοχή! Γονείς/ κηδεμόνες με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή και πυρετό δεν θα επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί λοίμωξη τους από το νέο κορωνοϊό, πρέπει να ενημερώνουν αμέσως το νηπιαγωγείο και να ακολουθούν τις οδηγίες για κατ’ οίκον απομόνωση όλων των μελών της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που το παιδί έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του ευρύτερου συγγενικού ή φιλικού περιβάλλοντός του.

Η τσάντα των παιδιών παρακαλούμε να έχει: υγιεινό κολατσιό, παγουρίνο στο οποίο να αναγράφεται το όνομά του παιδιού, καθαρή πετσέτα φαγητού, 1 πακέτο χαρτομάντηλα, 1 πακέτο αντισηπτικά μαντηλάκια. Τα παιδιά μπορούν να φέρνουν μαζί τους ένα παιχνίδι από το σπίτι καθημερινά, με το οποίο μπορούν να παίζουν στο σχολείο. Το παιχνίδι αυτό πρέπει να χωράει στην τσάντα τους και να είναι από υλικό που απολυμαίνεται. (Δεν επιτρέπονται οι μπάλες.)

Οι νηπιαγωγοί θα πραγματοποιήσουν συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εκμάθηση και την εξοικείωση με τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής. Σας προτείνουμε να συζητήσετε κι εσείς με τα παιδιά, να τα συμβουλέψετε καθώς και να τα εκπαιδεύσετε στις νέες συνθήκες. Σας υπενθυμίζουμε ότι θα χρειαστεί μια περίοδος προσαρμογής και ενδεχομένως κάποια παιδάκια να δυσκολευτούν στην αρχή.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία!

Με εκτίμηση,

οι Νηπιαγωγοί