Μια λαίμαργη κάμπια που έγινε πεταλούδα

Αν κάνουμε μια βόλτα στην εξοχή αυτή την εποχή θα δούμε πολλά όμορφα λουλούδια και φυτά! Θα δούμε όμως και πολλά διαφορετικά έντομα. Σίγουρα έχετε δει κι εσείς πάρα πολλά! Μέλισσες, μυρμήγκια, πασχαλίτσες, πεταλούδες και πολλά πολλά άλλα. Είναι η εποχή που ξεκινάει ο καιρός να ζεσταίνει και τους αρέσει πάρα πολύ να κάνουν τις βόλτες τους και να ετοιμάζουν τις φωλιές τους για όταν περάσει το καλοκαίρι.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις πεταλούδες. Θα μάθουμε πώς γεννιούνται οι νέες πεταλούδες, που στην αρχή δεν γεννιούνται σαν πεταλούδες! Ναι ναι καλά ακούσατε! Πάμε να δούμε!

Οι πεταλούδες γεννούν πρώτα πρώτα τα αβγά τους πάνω στα φύλλα των φυτών.

Από τα αβγά, μετά από λίγες μέρες βγαίνουν οι κάμπιες, που τους αρέσει να καταβροχθίζουν πράσινα δροσερά φυλλαράκια με πολύ λαιμαργία.

Οι κάμπιες αφού μεγαλώσουν αρκετά, μεταμορφώνονται σε χρυσαλλίδες. Δημιουργούν ένα κουκούλι μέσα στο οποίο μπαίνουν για λίγες μέρες και είναι σα να κοιμούνται. Εκεί γίνονται εκπληκτικές αλλαγές!

Μετά από λίγο καιρό έχουν μεταμορφωθεί σε πανέμορφες πεταλούδες που βγαίνουν με μεγάλη προσπάθεια μέσα από το κουκούλι.

Μετά πετούν από λουλούδι σε λουλούδι και με την προβοσκίδα τους ρουφούν το νέκταρ τους.

Έπειτα έχει έρθει ο καιρός για να κάνουν και άλλες μικρές πεταλούδες. Βρίσκουν λοιπόν το ζευγάρι τους και γεννούν με τη σειρά τους τα δικά τους αβγουλάκια πάνω στα φύλλα των λουλουδιών.

Πάμε να δούμε και ένα βιντεάκι για το πώς μεταμορφώνεται η κάμπια σε πεταλούδα σιγά σιγά.

Πηγές:

http://kindergartenideas-sofia.blogspot.com/2011/03/blog-post_28.html

http://dreamskindergarten.blogspot.com/2012/04/blog-post_28.html