Σε συνεργασία με το κέντρο κοινότητας της Αργαλαστής, την παιδαγωγό κα. Ελένη Τίγκα και την ψυχολόγο κα. Μαρία Ζώγα πραγματοποιήθηκε στο νηπιαγωγείο μας με επιτυχία η δράση “Αναγνώριση συναισθημάτων και ανάπτυξη της ενσυναίσθησης”!
Συγκεκριμένα, γνωρίσαμε τα συναισθήματα και παίξαμε παντομίμα με αυτά, μαντέψαμε συναισθήματα με το κουτί των συναισθημάτων, παίξαμε με κάρτες στις οποίες αναφέραμε συναισθήματα..
…και μιλήσαμε για την ενσυναίσθηση, τι κάνουμε εμείς δηλαδή απέναντι σε κάποιον που μας δείχνει ένα συναίσθημα.
Διαβάσαμε το παραμύθι “Το σπουργίτι και τα φτερά του”, αναφέραμε τα συναισθήματα που εντοπίσαμε και βγάλαμε το συμπέρασμα ότι είναι ωραίο να είναι ο καθένας ξεχωριστός!
Παίξαμε το φιδάκι των συναισθημάτων, αλλά και μπουκάλα με τα συναισθήματα…
…και μοιραστήκαμε δικές μας στιγμές που βιώσαμε έντονα, θετικά ή μη, συναισθήματα, πιθανές λύσεις για αποφυγή δυσάρεστων συναισθημάτων και ασχοληθήκαμε με τη μεγάλη σημασία της ενσυναίσθησης.
Όλοι μας, όσο και να διαφέρουμε στα εξωτερικά χαρακτηριστικά, θρησκεία, φυλή, γλώσσα, μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα!
Ευχαριστούμε θερμά την κα. Ελένη Τίγκα και την κα. Μαρία Ζώγα από το κέντρο κοινότητας Αργαλαστής για αυτήν την όμορφη δράση!