ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ

Μάι 202030

Θα βρεθούμε ξανά λοιπόν… Έφτασε η ώρα μετά από 3 σχεδόν μήνες!

Μόνο που τα πράγματα θα είναι λίγο… διαφορετικά αλλά με την ίδια αγάπη και ενδιαφέρον προς τα παιδιά.

Μελετώντας εγκυκλίους, μετρώντας με μεζούρες βάζοντας και βγάζοντας καρεκλάκια, παγκάκια και παιχνίδια διαμορφώσαμε τις τάξεις έτσι ώστε να υποδεχτούν τα παιδιά σύμφωνα με τη νέα τάξη πραγμάτων.

Ύστερα από επικοινωνία με τους γονείς, έχουν δημιουργηθεί 2 τμήματα των 6 παιδιών , που θα παρακολουθούν το νηπιαγωγείο καθημερινά.

Zητάμε τη βοήθεια και τη συνεργασία σας για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η προσαρμογή των παιδιών σε αυτό το νέο σχολείο. Μιλήστε με τα παιδιά για την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και των μέτρων αυτοπροστασίας, για την αναγκαιότητα να μην βάζουν τα χέρια στη μύτη, το στόμα, τα μάτια!!!

Ενημερώστε τους και προετοιμάστε τους ότι δεν θα βρουν το Νηπιαγωγείο που άφησαν. Αλλά οι δασκάλες τους θα είναι εκεί για να το κάνουν όσο πιο χαρούμενο γίνεται μέσα .

Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται ως εξής:

Θα φέρνετε τα παιδιά μέχρι την  κύρια είσοδο του νηπιαγωγείου, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Εκεί θα τα παραδίδετε στις δασκάλες που έχουν οριστεί υπεύθυνες. Κατά την αποχώρηση τα παιδιά θα αποχωρούν ανά τμήμα και οι γονείς θα περιμένετε έξω από την περίφραξη.

Καθίσταται απαραίτητη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά η τήρηση του ωραρίου ( προσέλευση 8:15- 8:30, αποχώρηση 12:45- 13:00 ), χωρίς καμμία καθυστέρηση, για να μην υπάρχει συνωστισμός, με τους γονείς του δημοτικού!!!!

Ακολουθώντας τις εγκυκλίους και μετά από απόφαση του Συλλόγου    Διδασκόντων δεν θα υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα στα παιδιά των 2 τμημάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα προσπαθούμε να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στην αυλή και όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες και ο καιρός.

Έχουν καθοριστεί στην αυλή τα σημεία όπου το κάθε τμήμα θα έχει το δικό του χώρο σε σκιερό μέρος για να πραγματοποιεί οργανωμένες δραστηριότητες ή για φαγητό. Πάντα οργανωμένα και υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους. Στα διαλείμματα το κάθε τμήμα θα βγαίνει χωριστά. Έχουν προβλεφθεί 2 20λεπτα διαδοχικά διαλείμματα για το κάθε τμήμα.

Οι αίθουσες θα αερίζονται διαρκώς και θα γίνεται καθαριότητα και απολύμανση από την καθαρίστρια μία φορά κατά τη διάρκεια του ωραρίου και ενώ τα παιδιά θα είναι διάλειμμα και μία φορά με το πέρας του ωραρίου.

Κάθε μέρα ,τα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται καθαρίζονται και απολυμαίνονται, ώστε να είναι έτοιμα προς χρήση, για το τμήμα της επόμενης μέρας. Έχουν αποσυρθεί τα περισσότερα παιχνίδια και έχουν παραμείνει τόσα ώστε το κάθε παιδί να έχει το παιχνίδι του. Το κάθε παιδί θα χρησιμοποιεί τους δικούς του μαρκαδόρους, ψαλιδάκι, που έχει οριστεί ονομαστικά.

Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί ανάλογα με αυτά  που μας έχουν ζητηθεί. Το κάθε παιδί θα έχει τη δική του θέση στο τραπεζάκι όπου θα κάθονται δύο παιδιά σε τέτοια διάταξη ώστε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση.       Ανάλογη διαρρύθμιση έχει γίνει και στην παρεούλα.

Κάθε παιδί έχει τα δικά του ατομικά υλικά. ‘Εχουν αποσυρθεί όλα τα υφάσματα και τα μαξιλάρια.

Τα παιδιά θα πλένουν πολλές φορές στη διάρκεια της μέρας τα χέρια τους και θα χρησιμοποιούν αντισηπτικά κάθε φορά που τελειώνουν μία δραστηριότητα!

Κάθε πρωί, πριν την προσέλευση στο σχολείο, θα γίνεται θερμομέτρηση των παιδιών από σας στο σπίτι. Στο παραμικρό ύποπτο σύμπτωμα (δέκατα, βήχας, μπουκωμένη μύτη, κόπωση, δυσκολία αναπνοής, διάρροια, εμετός) κρατάμε το παιδί μας σπίτι και το στέλνουμε ξανά σχολείο, μόνο, όταν  το επιτρέψει ο παιδίατρος. Αν κατά την διάρκεια του προγράμματος του νηπιαγωγείου, ένα παιδί εμφανίσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, θα ειδοποιηθείτε ώστε να το παραλάβετε αμέσως και ενημερώνετε το νηπιαγωγείο καθ’ όλη την  πορεία της ασθένειάς του (αν υφίσταται). Πρέπει να έρθετε να πάρετε αμέσως το παιδί αν ειδοποιηθείτε.

Έχουμε προμηθευτεί με τη βοήθεια της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου μας όλα τα απαραίτητα για τον καθαρισμό, απολύμανση των χώρων και για την προστασία μας. Καλό θα ήταν κάθε παιδί να έχει τα δικά του αντισηπτικά μαντηλάκια στην τσάντα του, ώστε να μάθει να τα χρησιμοποιεί, κάτι που θα του χρησιμεύσει και στη μετέπειτα σχολική του ζωη.

Στη διάρκεια της ημέρας δεν θα εισέρχεται κανένας στο χώρο του σχολείου και αν συμβεί αυτό θα τηρείται λεπτομερές ημερολόγιο.

Θα ενημερώνεστε συχνά για ό,τι χρειαστεί και η επικοινωνία μας θα είναι διαρκής.

Ζητάμε από σας να εφαρμόζετε με τα παιδιά και εκτός σχολείου αυτά που θα μαθαίνουμε στο Νηπιαγωγείο για να τους εκπαιδεύσουμε μαζί σωστά για τους σωστούς τρόπους προστασίας. Να γίνουν υπεύθυνοι ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Μόνο οργανωμένα και παίρνοντας τα σωστά μέτρα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε  αυτές τις νέες συνθήκες!!!

Φυσικά  θα παίξουμε και θα κάνουμε δραστηριότητες έτσι ώστε  τα παιδιά να περάσουν καλά και να φύγουν χαρούμενα έστω και αν χρειαστεί να αναθεωρήσουμε πολλά από όσα τους διδάσκαμε μέχρι τώρα!

Η κοινωνικοποίηση ,το πέρασμα από το εγώ στο εμείς ,η χαρά της συναναστροφής και του μοιράσματος, η αυθόρμητη επαφή, η αγκαλιά και το άγγιγμα ,θα αντικατασταθούν με νέες ελκυστικές δραστηριότητες!!!

Ας  είναι αυτό το μικρότερο κόστος!

Στόχος δικός μας  θα είναι να προστατέψουμε την υγεία τους, να τους κάνουμε να τα δούνε όλα αυτά σαν ένα καινούριο παιχνίδι, μόνο που αυτό το παιχνίδι θα συνεχίζεται σε όλο το 24ωρο. Θα προσπαθήσουμε να μην αγχωθούν περισσότερο από ότι ήδη έχουν αγχωθεί και θα τους μάθουμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείχνουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας στους άλλους!

Εμπιστευτείτε μας όπως κάνετε διαρκώς μέχρι τώρα!

Θα είναι όλα λιγότερο τρομακτικά από όσο σας φαίνεται διαβάζοντας αυτές τις γραμμές αλλά πρέπει να ξέρετε πώς θα είναι η κατάσταση αλλά και  ότι το σχολείο σας και οι δασκάλες σας θα κάνουν ό,τι τους έχει ζητηθεί αλλά στην αγάπη μας προς τα παιδιά δεν κάνουμε εκπτώσεις και δεν βάζουμε μεζούρες!

Σας περιμένουμε και το χαμόγελό σας θέλουμε να συναντάει κάθε πρωί το δικό μας όπως κάθε μέρα μέχρι πριν 3 μήνες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ιστορικό

Kατηγορίες

Ρολόι

Ημερλόγιο Άρθρων

Μάιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Translate-Μετάφραση

Σκακιστική άσκηση

European Radio Logo

Δεν είναι παραμύθι

Ανακύκλωση συσκευών

Η χώρα των δοντιών

Η χώρα των δοντιών

Ο μικρός αναγνώστης

Ο μικρός αναγνώστης

Για μικρούς και μεγάλους

Μαθαίνω για τον σεισμό

Ηλιακό σύστημα

Ηλιακό σύστημα

Αερόστατο

Διαδικτυακή εκπαιδευτική πύλη

Εμμέλεια

Το μουσικό χωριό


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων