Με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου μας στην παγκόσμια ημέρα σχολικού παιχνιδιού, συνεχίσαμε το θέμα, κάνοντας έρευνα και καταγράφοντας τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παππούδες/γιαγιάδες και οι γονείς μας. Παίξαμε αρκετά από αυτά, διαχωρίσαμε τα σύγχρονα από τα παραδοσιακά παιχνίδια και δημιουργήσαμε μια ιστοριογραμμή.
Το μαντηλάκι
Σπασμένο τηλέφωνο
Ψείρες
Το δαχτυλίδι
Αγαλματάκια
Περνά περνά η μέλισσα
Τυφλόμυγα
Κουτσό
Έπειτα με έναυσμα την εικόνα ενός αρχαίου παιχνιδιού εστιάσαμε στο τι βλέπουμε, στο τι νομίζουμε ότι είναι αυτό που βλέπουμε και τέλος μέσω της εφαρμογής google lens εντοπίσαμε το εικονιζόμενο παιχνίδι και καταγράψαμε το τι είναι στην πραγματικότητα.
Ποια άλλα παιχνίδια έπαιζαν όμως τα παιδιά στην αρχαία Ελλάδα; Είδαμε σχετικά βίντεο, παίξαμε και τοποθετήσαμε κάποια από αυτά στην ιστοριογραμμή μας.
Κρικηλασία
Πεντόβολα
Εις ώμιλλαν
Η θεματική μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, όπου μεταξύ άλλων αναζητήσαμε τα αρχαία παιχνίδια!






















