Παρέα με τον δράκο Ναπολέων του Χρήστου Δημόπουλου προσεγγίσαμε το φαινόμενο του Bulling. Αφού διαβάσαμε το βιβλίο, δραματοποιήσαμε την ιστορία και προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τα συναισθήματα των ηρώων.


Ξεκινούσε η σχολική χρονιά και ο Ναπολέων θα πήγαινε επιτέλους στην πρώτη Δημοτικού! Μπήκε στην τάξη και διάλεξε θρανίο μπροστά μπροστά. Γνώρισε και τους συμμαθητές του αλλά όλοι προσπάθησαν να τον αποφύγουν.

Ξαφνικά ένα χαρτί τυλιγμένο σφιχτά σαν μπάλα εκσφενδονίστηκε με δύναμη από το πίσω θρανίο, κι έσκασε στο κεφάλι του με δύναμη.

Η Ιωσηφίνα που καθόταν δίπλα του έβαλε τα γέλια, όπως έβαλε τα γέλια και ο Αρθούρος που του πέταξε τη μπάλα. Ο Ναπολέων σάστισε και έγινε κατακόκκινος!

Στο διάλειμμα, ενώ όλα τα δρακάκια βγήκαν στο προαύλιο για να παίξουν, ο Ναπολέων κάθισε σ’ ένα παγκάκι αμίλητος…

Δεν πρόσεξε τον Αρθούρο, που, τρέχοντας με φόρα, ήρθε από πίσω του, του έδωσε μια με την ουρά του και τον ξάπλωσε φαρδύ πλατύ κάτω!

Ο κόσμος λες και έπαψε για μια στιγμή να γυρίζει… Είδε όλα τα δρακάκια να έχουν σταματήσει το παιχνίδι τους και να τον παρατηρούν. Τα περισσότερα γελούσαν. Πιο πολύ, όμως, γελούσε ο Αρθούρος! Μόνο η Ιωσηφίνα είχε θλιμμένο βλέμμα!

Την Τρίτη μέρα το κακό παράγινε! Ο Αρθούρος παραφιλούσε στη γωνία , άπλωσε το πόδι του και του έβαλε μια τρικλοποδιά!

Ένας κόμπος του ανέβηκε στο λαιμό, η καρδιά του κόντευε να σπάσει! Όχι δεν μπορούσε να το αφήσει να συμβεί… αποφάσισε να μιλήσει…Εκείνη τη βδομάδα μίλησαν πολλοί! Ο Ναπολέων στη μητέρα του, η μητέρα του στη δασκάλα, η δασκάλα στους γονείς του Αρθούρου, και αυτοί μίλησαν στον Αρθούρο. Το τι ειπώθηκε μεταξύ τους κανείς δεν ξέρει…

Ο Αρθούρος κλείστηκε στο δωμάτιό του και την επόμενη μέρα ήταν άλλος δράκος! Ζήτησε συγγνώμη από τον Ναπολέων και σταμάτησε να τον ενοχλεί! Όλοι γίναν μια παρέα!!!

Ώρα για παιχνίδι! Περιγράφουμε την εικόνα που μας έτυχε, προσδιορίζουμε το αν δείχνει σωστή συμπεριφορά ή όχι και στοχεύουμε στο ανάλογο κουτί.




Φτιάχνουμε την αφίσα μας ζωγραφίζοντας σκηνές από την ιστορία και γράφουμε την λέξη κλειδί : ΄΄ΜΙΛΑ΄΄!
