Σεισμός!Δραστηριότητες και Σχέδιο Ετοιμότητας.

Σεισμός!Δραστηριότητες και Σχέδιο Ετοιμότητας.

     Στο σχολείο μας θα κάνουμε τρεις ασκήσεις σεισμού κατά την διάρκεια της χρονιάς και ο Οκτώβριος είναι κατάλληλος μήνας για να γίνει η πρώτη άσκηση σεισμού αφού πρώτα μιλήσουμε με τα παιδιά και κάνουμε σχετικές δραστηριότητες.

     Αυτές τις ημέρες λοιπόν ασχοληθήκαμε με το θέμα «Σεισμός»

1. Μιλήσαμε με τα παιδιά για τον σεισμό και ανέφεραν όσα ήξεραν από τις προηγούμενες δασκάλες τους, από τους γονείς τους και από την τηλεόραση

2. Διαβάσαμε ένα ποίημα για τον σεισμό και συζητήσαμε για το είναι σεισμός, πότε συμβαίνει, πως μπορούμε να προστατευτούμε και φυσικά είπαμε ότι δεν πρέπει να τον φοβόμαστε αλλά να μάθουμε να προστατευόμαστε.

 

3. Είδαμε και περιγράψαμε κάποιες εικόνες με επιπτώσεις από το σεισμό, κάναμε υποθέσεις και αναλύσαμε τις σκέψεις μας και αναφέραμε τα τηλέφωνα πρώτης ανάγκης που μπορούν να πάρουν οι άνθρωποι αν γίνει  σεισμός.

4.Παίξαμε ένα θεατρικό παιχνίδι..Τηλεφωνούσαμε στην αστυνομία, στην πυροσβεστική και στο ΕΚΑΒ και τους ζητούσαμε να έρθουν να μας βοηθήσουν δίνοντας τους στοιχεία όπως πως μας λένε και που μένουμε και ποιός άνθρωπος ή ποιό ζωάκι χρειάζεται βοήθεια..

5. Φτιάξαμε βαλιτσάκι για το σεισμό και βάλαμε μέσα τα απαραίτητα πράγματα που πρέπει να πάρουμε μαζί μας σε περίπτωση που γίνει σεισμός.

6. Κάναμε σχέδιο ετοιμότητας για σεισμό μαζί με τα παιδιά..έγραφα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε όπως μου τα έλεγαν τα παιδιά και ζωγράφισαν για να τα θυμούνται.

 

 

7. Άσκηση Σεισμού ακολούθησε σε ανύποπτο χρόνο και τα παιδιά ακολούθησαν το Σχέδιο ετοιμότητας για σεισμό υποδειγματικά!

 

 

8. Τέλος τραγουδήσαμε και χορέψαμε το τραγούδι «Σεισμός» και διασκεδάσαμε!

http://www.viewpure.com/zIS0GItfJS4?start=0&end=0

Αφήστε μια απάντηση