«ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΩ» 2ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

 

Το νηπιαγωγείο μας φέτος θα λάβει μέρος στο 2ο Μαραθώνιο ανάγνωσης “Με ένα βιβλίο ταξιδεύω” που διοργανώνεται από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Λίγα λόγια για το Μαραθώνιο και τους στόχους του:

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες
του Νηπιαγωγείου

Οκτώβριος 2020 – Μάιος 2021

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, μετά τον περσινό επιτυχημένο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για παιδιά Νηπιαγωγείου, διοργανώνουν και φέτος ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες της προσχολικής εκπαίδευσης. Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη φιλαναγνωσία και δίνει αφορμή στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, ενώ ενθαρρύνει τα παιδιά να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο και να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες.
Αποστολή: Με ένα βιβλίο ταξιδεύω

Στον φετινό Μαραθώνιο με θέμα «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω», έχουν επιλεγεί βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που καταπιάνονται με τις διαφορετικές εκφάνσεις του ταξιδιού: το ταξίδι ως μετακίνηση από έναν τόπο σε άλλο, για διακοπές ή για απόκτηση εμπειριών και γνώσεων, το νοητό ταξίδι σε άλλους τόπους και εποχές αλλά και το ταξίδι της ανακάλυψης του εαυτού μας και της ίδιας της ζωής. Με πυξίδα, με χάρτη, με διαστημόπλοιο ή άλλο μεταφορικό μέσο, με τα πόδια ή με τον νου, σας καλούμε αυτή τη σχολική χρονιά να ταξιδέψετε με αφορμή ένα βιβλίο.Γιατί σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι!

 

Στόχοι του προγράμματος

  • Να καλλιεργήσουν τα παιδιά μια φιλική σχέση με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση βιβλίων και να γνωρίσουν το έργο Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών.
  • Να ταξιδέψουν στον χρόνο, στο παρελθόν και στο μέλλον, να κάνουν συγκρίσεις, να βρουν ομοιότητες και διαφορές με το σήμερα.
  • Να εντοπίσουν χρήσιμες πληροφορίες και να αποκτήσουν γνώσεις μέσα από την ανάγνωση κειμένων.
  • Να μπουν στη θέση όσων ταξιδεύουν και να αφουγκραστούν τα συναισθήματά τους, να ακούσουν τις εμπειρίες τους.
  • Να ασκηθούν σε βιωματικές, διαδραστικές προφορικές αναδιηγήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών, φανταστικών και πραγματικών.
  • Να κατανοήσουν ότι σε κάθε ταξίδι η διαδρομή έχει αξία και όχι ο προορισμός.

Το δικό μας Νηπιαγωγείο θα ταξιδέψει στο Μαραθώνιο αυτό με τα βιβλία

  • Ο πρώτος μου Σουίφτ: Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ σε διασκευή της Λίνας Σωτηροπούλου
  • Περιπέτεια στο διάστημα του Ίνγκο Ζίγκνερ
  • Η μαγική πυξίδα του Πολ Μακάρτνεï

Η επιλογή αυτής της ομάδας βιβλίων έγινε για να στηριχθεί το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων που εκπονείται στο Νηπιαγωγείο μας για το σχ.  έτος 2020-21 με τίτλο ” Αστροταξίδια”.

ΚΑΛΕΣ ΜΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!!