18 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Μουσείου
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείου και έχουμε ετοιμάσει μια περιπέτεια γεμάτη γνώση, εκπλήξεις και καινούρια πράγματα!!!!Είσαι έτοιμος να περάσουμε μια περιπέτεια στα Μουσεία;;; να τα εξερευνήσεις και να γίνεις σπουδαίος ντετέκτιβ μουσείων;;;
Κάθε χρόνο, από το 1977, έχει καθιερωθεί η συγκεκριμένη μέρα( 18 Μαΐου) ως Παγκόσμια Ημέρα Μουσείου!
Σήμερα λοιπόν γιορτάζουν όλα τα Μουσεία!!!
- Αλλά….. έχετε ξανακούσει τη λεξούλα αυτή;
- Ωραία γιορτάζει αλλά ξέρετε τι είναι Μουσείο;
- Έχετε επισκεφθεί ποτέ κάποιο Μουσείο;
- Τι είδατε εκεί;
Για ποιο λόγο άραγε μπορούμε να επισκεφθούμε ένα Μουσείο;
Το Μουσείο που έχει την τιμητική του σήμερα, είναι ένας χώρος στον οποίο υπάρχουν πολλά αντικείμενα, που έφτιαξαν οι άνθρωποι στα πολύ πολύ παλιά χρόνια! Όσα από αυτά βρέθηκαν και δε χάθηκαν με τη πάροδο του χρόνου, τοποθετήθηκαν στα Μουσεία, προκειμένου να μάθουμε για την δική τους ιστορία αλλά και την ιστορία των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούσε κάποτε! Άρα Μουσείο είναι ένα μεγάλος, ωραίος χώρος όπου κοιτάω πράγματα και μαθαίνω για αυτά τα πράγματα.
Όλα αυτά τα πράγματα που τα λένε και «εκθέματα», τοποθετούνται όλα στο ίδιο Μουσείο; Όχι!!!Ανάλογα με το είδος τους, δημιουργούνται και τα αντίστοιχα Μουσεία! Έτσι, έχουμε στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο, μουσεία αρχαιολογικά, λαογραφικά, ιστορικά, τεχνολογίας, φυσικής ιστορίας κλπ.
Εμείς λοιπόν αποφασίσαμε στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος: ” Μαθαίνω με τον Αίσωπο” να γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων δημιουργώντας το δικό μας Ψηφιακό Μουσείο.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ !!!!!