Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Ετοιμάζουμε τους επαίνους που θα δώσει με τη λήξη του σχολικού έτους η ..νεράιδα φιλαναγνωσία στους μικρούς αναγνώστες  μας, σαν έπαθλο για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ

Με τα μέσα που διαθέτουμε στην τάξη μας, τέλη Οκτώβρη περίπου, δημιουργούμε τη γωνιά της ανάγνωσης. Τα παιδιά κάθε πρωί διαλέγουν ένα παραμύθι και το φέρνουν στον κύκλο για να το διαβάσουμε. Αρκετές φορές μετά την ανάγνωση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι στο οποίο φροντίζουμε να μην …πρωταγωνιστούν συνέχεια  τα ίδια παιδιά.

Έπειτα οργανώνουμε τη δανειστική μας βιβλιοθήκη. Βάζουμε τους κανόνες ,αποφασίζουμε να δανειζόμαστε κάθε Παρασκευή ένα παραμύθι και να το επιστρέφουμε κάθε Δευτέρα και ξεκινάμε σιγά σιγά λίγο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων το δανεισμό..

Κάθε παιδί υπογράφει το συμβόλαιο ,μαζί και με τους γονείς του. Μαζί με το παραμύθι παίρνει και το φύλλο δανεισμού όπου ζωγραφίζει ότι του άρεσε. Τη Δευτέρα στην παρεούλα όποιο παιδί θέλει παρουσιάζει στην ομάδα το παραμύθι που δανείστηκε. Τα φύλλα δανεισμού μπαίνουν σε ξεχωριστό φάκελο για να τα πάρουν οι μικροί μας φίλοι στο τέλος της χρονιάς.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές από όλη την πορεία του προγράμματος.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ- ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

Σήμερα το Νηπιαγωγείο μας σε συνεργασία με το όμορο Νηπιαγωγείο Πουλακίδας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Παιδική -Νεανική βιβλιοθήκη Άργους -Μυκηνών. Εκεί οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν με χαρά στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας ”Τα βιβλία μας ταξιδεύουν.” Με αφορμή βιβλία σχετικά με τα συναισθήματα, τα παιδιά εκφράστηκαν δημιουργικά και ποικιλότροπα, στα πλαίσια πάντα του σχεδίου δράσης της σχολικής μας μονάδας με θέμα: ”Η βιβλιοθήκη του Νηπιαγωγείου μας ως μέσο μάθησης, φιλαναγνωσίας και διαχείρισης συναισθημάτων.”