Μαθαίνουμε τις μέρες της εβδομάδας

Καλημέρα σας και Χριστός Ανέστη!

Σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου 2020. Βρίσκουμε με τα παιδιά την ημερομηνία στο ημερολόγιο που φτιάξαμε στο Νηπιαγωγείο, στο χαρτάκι του Απρίλη. Δίνουμε έμφαση στο ότι σήμερα είναι Δευτέρα και ξεκινάει μια καινούρια εβδομάδα. Για διευκόλυνση του παιδιού , θυμίστε του το χιουμοριστικό τραγούδι της : Τεμπέλας Εβδομάδας, που έχουμε μάθει στο Νηπιαγωγείο (θα το βρείτε και στο διαδίκτυο) που λέει τα εξής:

Δεν δουλεύω την Δευτέρα γιατί με πονάει η φτέρνα

Δεν δουλεύω και την Τρίτη γιατί με πονάει η μύτη

Δεν δουλεύω την Τετάρτη γιατί με πονάει η πλάτη

Δεν δουλεύω και την Πέμπτη γιατί με πονάει η μέση

Δεν δουλεύω την Παρασκευή γιατί με πονάει το αυτί

Δεν δουλεύω το Σαββάτο γιατί τα έχω άνω κάτω

Δεν δουλεύω και την Κυριακή γιατί θα πάω εκδρομή!!!

Το τραγουδάμε όπως μπορούμε με έμμετρο ρυθμό με στόχο το παιδί να θυμηθεί τις μέρες με την σειρά τους και τις ρίμες του ποιήματος.

Μπορούμε να κάνουμε μετά και την εξής κατασκευή: Να γράψουμε σε ένα μεγάλο χαρτί με κεφαλαία γράμματα τις μέρες της εβδομάδας πάνω σε μία γραμμή με την σωστή σειρά. Μετά να τις ξαναγράψουμε πάλι με τα ίδια κεφαλαία γράμματα σε μικρά χαρτάκια και τις κόβουμε. Λέμε στο παιδί να αντιστοιχίσει τις μέρες με τη σωστή σειρά κι έτσι με αυτόν τον τρόπο εξασκείται στην οπτική διάκριση της γραφής των ημερών. Μαθαίνει επίσης ότι οι μέρες έχουν μια αλληλουχία μεταξύ τους και μία σειρά η οποία επαναλαμβάνεται.

Να είστε όλοι καλά!!!! Σας φιλώ! Καλές δραστηριότητες! Με εκτίμηση, η Νηπιαγωγός.

(στο επίσημο σάιτ του σχολείου δεν μπορώ να ανεβάζω πολλά βίντεο γιατί υπάρχει ένα θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα. Ευχαριστώ πολύ)