Εργαστήρια δεξιοτήτων: ” Τα παραμύθια της γιαγιάς πάνε σχολείο”.

Ένας ακόμη κύκλος εργαστηρίων δεξιοτήτων με τίτλο «τα παραμύθια της γιαγιάς» ολοκληρώθηκε από την θεματική ενότητα ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ- ΕΥ ΖΗΝ. Είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας για παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού (5 – 12 ετών)

Στοχεύει στην απόκτηση και ενίσχυση των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών.

Βασικά εργαλεία του είναι:

  • Η βιωματική προσέγγιση της ομάδας – τάξης.
  • Το παραμύθι

Αξιοποιώντας τα παραμύθια, προσεγγίσαμε θέματα όπως, η συνεργασία, η επικοινωνία, τα συναισθήματα, η διαφορετικότητα, η συλλογικότητα, η επίλυση συγκρούσεων, ο σχολικός εκφοβισμός, η ατομική και συλλογική ευθύνη κ.λ.π.

Κύριος στόχος των εργαστηρίων δεξιοτήτων ήταν, αφού τα παιδιά γίνουν ομάδα, να τους δοθεί η δυνατότητα μέσα από το συμβολισμό και τους μηχανισμούς ταύτισης και προβολής των παραμυθιών, να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τους άλλους και να διαπραγματευτούν θέματα που τα απασχολούν στην καθημερινότητά τους, ασκώντας παράλληλα τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Τα εργαστήρια αυτά τα χαρήκαμε όλοι πάρα πολύ και με μεγάλη χαρά κάθε φορά  «φορούσαμε την παραμυθοσυμπεριφορά μας που έβγαινε από το μαγικό μπαουλάκι» και περιμέναμε το επόμενο παραμύθι.

Βέβαια, τη μεγαλύτερη χαρά μας την έδωσε η επίσκεψη της προγιαγιάς Δήμητρας, του συμμαθητή μας Θωμά, η οποία ήρθε χαρούμενη και φορτωμένη τόσες συμβουλές όσα και τα 86 χρόνια της! Σε ευχαριστούμε πολύ προγιαγιά Δήμητρα!

Για να μας καμαρώσετε κι εσείς μπορείτε να δείτε φωτογραφίες πατώντας εδώ.