Εκπαιδευτικός περίπατος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ζώων

IMG_20211007_105257

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Στο νηπιαγωγείο μας υλοποιήθηκαν δραστηριότητες για την προστασία των ζώων και τα δικαιώματά τους, Η θεματική ενότητα ¨τα ζώα¨ ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας σε αγρόκτημα όπου υπάρχουν ζώα της φάρμας όπως (κότες, αρνάκια) και ζώα της αυλής (σκυλάκια). Τα παιδιά είδαν από κοντά αυτά τα ζώα, τάισαν τις κότες, χάιδεψαν τα αρνάκια και τα σκυλάκια και έτρεξαν στο αγρόκτημα. Στην συνέχεια, μας επισκέφτηκε η κτηνίατρος Σμαράγδα Βελούδου και μας μίλησε για τα ζώα και ιδιαίτερα για κανόνες προστασίας σε άγνωστα σκυλάκια. (πώς τα πλησιάζουμε για να τα χαϊδέψουμε χωρίς να τα τρομάξουμε και μας επιτεθούν). Τέλος, ο Κος και η Κα Σπανούδη μας κέρασαν χειροποίητα μπισκότα και χυμούς. Τους ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία τους.

Ήταν ένας πραγματικά εποικοδομητικός περίπατος και άφησε σε όλους μας ευχάριστες εντυπώσεις.