10 0ΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

1 1

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας επί σχετικών θεμάτων. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ψυχική υγεία ορίζεται ως μία κατάσταση ευεξίας κατά την οποία το άτομο συνειδητοποιεί τις ικανότητές του, μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της ζωής και να συνεισφέρει στην κοινωνία.

Το σχολείο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προάσπιση, βελτίωση και προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας των παιδιών και των εφήβων. Έχει διαπιστωθεί ότι η συστηματική υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας και εμπλέκουν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας έχει πολύπλευρα οφέλη, όπως:

(α) θετική επίδραση στη σχολική επίδοση,

(β) ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας,

(γ) καλλιέργεια γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων αναγκαίων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος και

(δ) μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης μελλοντικών προβλημάτων και συμπεριφορών υψηλού κινδύνου.

Το σχολείο μας με απόφαση συλλόγου διδασκόντων θα αφιερώσει τέσσερις διδακτικές ώρες για την υλοποίηση δράσεων όπως:

  • Ανάγνωση και επεξεργασία παραμυθιού:« Το τερατάκι των χρωμάτων » της Άννας Λιένα

1 2

  • Συνεργατικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου
  • Δημιουργία ομαδικής αφίσας με θέμα τα συναισθήματά μας

1 3 2 1

  • Τραγούδια: “Το τραγούδι των συναισθημάτων”, Χάρης Λουφόπουλος και ” Οι διαφορές μας δεν έχουν σημασία”, Στίχοι  Μουσική: Νίκη Παντελή – Πεττεμερίδου

Μια ζωηρή τελεία……

Με αφορμή το πολύ ωραίο βιβλίο της Γεωργίας Βουδούρη “Μια ζωηρή τελεία”, οι μικροί μας μαθητές, έκαναν με τις κυρίες των ολοήμερων τμημάτων, τις δικές τους τελείες και τις διαδρομές τους, με πλαστελίνη, τέμπερες και μαρκαδόρους!

1 2 3 4 6

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Δημιουργία λογαριασμού μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, από τον γονέα ή κηδεμόνα

Αξιότιμοι κύριες κύριοι, καλημέρα και καλή σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) (https://www.sch.gr/services).

  1. Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα https://register.sch.gr/students. Στην ίδια σελίδα μπορεί να φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
  1. Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας. Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
  1. Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή. Οι γονείς μπορούν να βρουν τον Αριθμό μητρώου μαθητή είτε στους Ελέγχους Προόδου των μαθητών του προηγούμενου έτους (αν δεν έχει γίνει αλλαγή σχολείου), είτε στην «Βεβαίωση φοίτησης μαθητή/τριας σε σχολείο» (https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-paideias-kai-threskeumaton/paideias-kai-threskeumaton/attending-school), είτε να τους τον γνωστοποιήσει το σχολείο.
  2. Τονίζουμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης email του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  1. Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα αποσταλεί email με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση email που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας στην ηλεκτρονική αίτηση.