“Ας δώσουμε εξηγήσεις και σε προβλήματα λύσεις”
Αφού ολοκληρώσαμε τον περίπατο γύρω από το σχολείο τα παιδιά ήταν σε θέση πλέον να αναγνωρίσουν:
(α) τα βασικότερα προβλήματα που προκύπτουν από την κακή διαχείριση των απορριμμάτων που προέρχονται από την ανθρώπινη συμπεριφορά και
(β) τις ανθρώπινες δραστηριότητες που είναι σημαντικές για την φροντίδα του περιβάλλοντος.
Όλα τα προβλήματα που εντοπίσαμε μέσα και έξω από το σχολείο μας τα καταγράψαμε και προτείναμε λύσεις.
Γι’ αυτό το λόγο επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο του χωριού, κ. Δολμά και τον καλέσαμε στο σχολείο για να του εκφράσουμε τα παράπονα μας και την επιθυμία μας να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα που υπάρχουν γύρω από το σχολείο μας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και εμείς ετοιμάσαμε αφίσα ενημέρωσης για το γραφείο της Κοινότητας ως δώρο για την επίσκεψη του!
Ενημέρωση του προέδρου για για την κατάσταση μέσα και έξω από το σχολείο μας.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι μαθητές του νηπιαγωγείου εξέφρασαν τα παράπονα τους και πρότειναν λύσεις ως προς την επίλυση τους.
Δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία στα παιδιά, ως αυριανοί πολίτες να αναπτύξουν το αίσθημα της κοινωνικής συνείδησης και ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον και στο χώρο που ζουν και μεγαλώνουν.
Γι’ αυτό το λόγο απευθυνόμαστε στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να βοηθήσουν στη διεκπεραίωση των όποιων προβλημάτων συναντούμε στον περιβάλλοντα χώρο που ζούμε.
Ο πρόεδρος κ. Δολμάς μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να έχουμε το σχολικό μας περιβάλλον καθαρό!
Και όντως!!
Ο πρόεδρος ανταποκρίθηκε στα αιτήματα μας όπως υποσχέθηκε, κίνησε τις διαδικασίες και καθαρίστηκε ο προαύλιος χώρος του σχολείου αλλά και και ο περίγυρος.
Τον ευχαριστούμε πολύ!!!!











