Λεμονάκι μυρωδάτο

Υπάρχει μια αγγλική παροιμία που λέει «όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα», εγώ σας λέω δημιουργήστε, εκτός από τις κλασσικές συνταγές ακόμα πιο ευφάνταστες με βάση τα λεμόνια!

Μπορούν άλλωστε, άνετα να συγκαταλέγονται στην λίστα των super foods, αφού προάγουν την υγεία του σώματος και του μυαλού.

Είναι ιδανικό για κάθε εποχή και ταιριάζει τόσο σε αλμυρά πιάτα όσο και σε γλυκά. Δένει αρμονικά με την ζάχαρη και λόγω της ξινής τους έντονης γεύσης προσφέρει ισορροπημένη απόλαυση.

Για σήμερα σας προτείνω μια κλασσική Αγγλική συνταγή, την Lemon Curd, η οποία είναι μια κρέμα από λεμόνι που μπορεί να διατηρηθεί πολύ καιρό σε βάζο στο ψυγείο και μπορείτε να κάνετε πολλά και διάφορα μ’ αυτήν, όπως ένα φανταστικό συμπλήρωμα για cheesecake ή σε κάθε λογής κέικ και τάρτες. Στο δεύτερο ταξίδι μου σαν έφηβη στην Αγγλία, ανακάλυψα τη Lemon Curd, θαμπώθηκα και την έτρωγα με το κουταλάκι αντί να την αλείφω στα scones, τα ψωμάκια που συνόδευαν το απογευματινό τσάι ! Είναι διαφορετική από μία κλασσική μαρμελάδα και για τους Άγγλους θεωρείται βασικό συστατικό του traditional five o’ clock tea!!

Επίσης, ένα ιδιαίτερο πιάτο που σας προτείνω είναι το κλασσικό κοτόπουλο λεμονάτο με παραλλαγή το φρέσκο τζίντζερ, του οποίου η γεύση είναι τόσο έντονη που κάνει την διαφορά. Ένα άλλο «μυστικό» αυτού του πιάτου είναι ότι μαγειρεύεται με ολόκληρο το κεφάλι από το σκόρδο.

Καλή επιτυχία!