Παιχνίδια για το σεισμό

Μερικά παιχνίδια που παίξαμε σήμερα με τα παιδιά για να διασκεδάσουμε- εν πρώτοις- και για να τον απομυθοποιήσουμε -εν δευτέροις- ώστε να μην τον φοβόμαστε. Και ταυτόχρονα κάναμε άσκηση προετοιμασίας για το τελικό μας σχέδιο αντιμετώπισης σεισμικής δόνησης.

Αφού μιλήσαμε για την Αθηνά που καταπλάκωσε τον Τιτάνα Εγκέλαδο με τη Σικελία, παίξαμε τον:

Εγκέλαδο και το ρόπαλο: Τα παιδιά χορεύουν σε κύκλο και ο Εγκέλαδος στη μέση. Η μουσική σταματά και ο Εγκέλαδος ξυπνά.Κρατώντας ένα μαντήλι για ρόπαλο, ο Εγκέλαδος κυνηγά τα παιδιά για να τα χτυπήσει. Όταν όμως τα παιδιά σταματήσουν και βάλουν τα χέρια τους  στο κεφάλι, ο Εγκέλαδος δεν μπορεί να τα χτυπήσει.(άσκηση προετοιμασίας 1).

Μην ξυπνήσεις τον Εγκέλαδο: Σε στρωμένο σεντόνι ο Εγκέλαδος κοιμάται. Ένα παιδί πρέπει να κουβαλήσει το ντέφι πάνω σε ένα τούβλο χωρίς να του πέσει ή να ακουστεί κι ο παραμικρός θόρυβος όταν το ακουμπήσει. Γιατί τότε ο Εγκέλαδος ξυπνά και το κυνηγάει.Όταν μπει κάτω από το τραπέζι ο Εγκέλαδος δεν τον πειράζει (άσκηση προετοιμασίας 2)

Ο Εγκέλαδος ξύπνησε: Το παιδί-Εγκέλαδος πάνω σε καρέκλα με μια λεκάνη γεμάτη μπαλες από εφημερίδες που τις πετάει όπου βρεί. Τα παιδιά με τα χέρια στο κεφάλι μπαίνουν κάτω από το τραπέζι. Όποιος βγεί όσο ο Εγκέλαδος πετάει «πράγματα», χάνει. (άσκηση προετοιμασίας 3)

εγκέλαδος

 

 

Αφήστε μια απάντηση