Με αφορμή την 17η Νοέμβρη και την επέτειο για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήσαμε στην τάξη μας σχετικές δραστηριότητες και παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές..
Λίγα λόγια για τα γεγονότα..
Αρχικά παρακολουθήσαμε κάποια video σχετικά που παρουσιάζουν με τρόπο απλό και κατανοητό τα γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου..
Μέσα από κατάλληλο εποπτικό και φωτογραφικό υλικό αναφερθήκαμε με λόγια απλά και κατανοητά για την ηλικία των παιδών, στα γεγονότα της εξέγερσης του πολυτεχνείου.Επίσης ακούσαμε και διαβάσαμε την ιστορία με εικόνες και προσπαθήσαμε να αναδιηγηθούμε τοποθετώντας τις εικόνες στη σωστή σειρά..
Μάθαμε κάποια από τα συνθήματα που έλεγαν και έγραφαν οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο και εστιάσαμε στο πιο διαδεδομένο ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αφού το επεξεργαστήκαμε και εξηγήσαμε τι σημαίνει και γιατί οι φοιτητές επέλεξαν αυτές τις τρεις λέξεις να τις κάνουν σύνθημα, αποφασίσαμε να το γράψουμε κι εμείς με διάφορους τρόπους..Έτσι βάλαμε τις λέξεις στη σειρά, γράψαμε τις λέξεις μία μία τοποθετώντας τα σωστά γράμματα κ.α. Κάναμε επίσης και μία ομαδική εργασία σχηματίζοντας τις τρεις λέξεις με χρωματιστά χαρτάκια σαν ψηφιδωτό. Διακοσμήσαμε αυτή μας την εργασία με κόκκινα γαρύφαλλα,που ζωγράφισαν και έκοψαν τα παιδιά.
Και περήφανοι για την ομαδική μας δουλειά σας δείχνουμε την εργασίας μας φωνάζοντας κι εμείς το σύνθημα..
Κάναμε επίσης και σχετικά φύλλα εργασίας που θα μπουν στον ατομικό φάκελο των παιδιών.
Αλλά και μία κατασκευή, Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε το βιβλίο ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ της Ευγενίας Φακίνου..
Η Ντενεκεδούπολη είναι μια ευτυχισμένη πολιτεία φτιαγμένη από ντενεκεδάκια. Τα ντενεκεδάκια που μένουν εδώ έχουν περίεργα ονόματα, όπως Σαρδέλας, Μηλίτσα, Βουτυρένιος. Την ησυχία και την ηρεμία της Ντενεκεδούπολης προσπαθεί να χαλάσει ο Λαδένιος, ένας μεγάλος ντενεκές του λαδιού, ο οποίος με το έτσι θέλω προσπαθεί να επιβάλει την γνώμη του και τις απόψεις του στα υπόλοιπα ντενεκεδάκια. Ο Λαδένιος έτρωγε, κοιμόταν, ξυπνούσε και διέταζε. Σαν να μην έφτανε αυτό, βγάζει κι απαγορευτικές διαταγές. «Να μην τραγουδάτε, να μη χορεύετε, να μη μιλάτε πάνω από δύο». Η κατάσταση όμως φτάνει στο απροχώρητο και τα ντενεκεδάκια αποφασίζουν να ξεσηκωθούν. Βάζουν σε εφαρμογή ένα μυστικό σχέδιο. Ο Σαρδέλας και η Μηλίτσα πλησιάζουν τον Λαδένιο την ώρα που κοιμάται και είναι φουσκωμένος από το πολύ φαΐ και μ’ ένα κοφτερό εργαλείο τον κάνουν πίτα..
Ποιόν μας θυμίζει ο Λαδένιος?Ποιούς τα ντενεκεδάκια?
Ακούσαμε και χορέψαμε τα τραγούδια των ηρώων, προσπαθώντας κάθε φορά να μαντέψουμε ποιο ντενεκεδάκι τραγουδάει και να βρούμε την αντίστοιχη εικόνα..
(Από το τραγούδι 8-13:10 έως το τραγούδι 13-18:50)
Κάναμε αντίστοιχες δραστηριότητες..Γλωσσικές όπως αντιστοίχιση ονομάτων,αρχικό ονόματος, αλλά και μαθηματικές όπως μεγέθη από το μικρότερο στο μεγαλύτερο και αντίστροφα..
Αποφασίσαμε να φτιάξαμε και τους δίκους μας ήρωες-ντενεκεδάκια..
Και τέλος να παρακολουθήσουμε αλλά και να παίξουμε κουκλοθέατρο την ιστορία της Ντενεκεδούπολης..
Ακούσαμε διάφορα τραγούδια σχετικά..Ένα από αυτά και εκείνο που μας άρεσε περισσότερο ήταν το τραγούδι ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ..
Το ακούσαμε, το επεξεργαστήκαμε και αποφασίσαμε να φτιάξουμε και μία πολύ ωραία εργασία με τα πινέλα μας, που στολίζει την τάξη μας..
Mάθαμε την φωνούλα Ππ όπως Πολυτεχνείο..
Διαβάσαμε γλωσσοδέτη,την γράψαμε,την βρήκαμε ανάμεσα σε άλλες,βρήκαμε λέξεις από Ππ,παρακολουθήσαμε σχετικό video και κάναμε το αντίστοιχο φύλλο εργασίας..
Προκειμένου να κατανοήσουν τα παιδιά καλύτερα τις έννoιες της Δημοκρατίας και της Δικτατορίας, διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε το βιβλίο Η ΚΥΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
έπειτα αντιστοιχίσαμε εικόνες..που ταιριάζει τι και κάναμε ζευγάρια με τα αντίθετα ενώ ζωγραφίσαμε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ στα σπίτια τους..
Με αφορμή το βιβλίο αναφερθήκαμε και στα τρία πολιτεύματα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ..
Διαβάσαμε αινίγματα και προσπαθήσαμε να μαντέψουμε για ποιό πολίτευμα μιλούν, κάναμε αντιστοίχιση ονόματα και άλλα..
Ακόμα διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε το βιβλίο Η ΣΟΦΗ ΕΛΙΑ..
Αντιστοιχίσαμε φράσεις με τους ήρωες του βιβλίου, τι ταιριάζει και σε ποιόν και με αφορμή μία από τις φράσεις της σοφής ελιάς που πρότεινε να ψηφίζουμε, μιλήσαμε λίγο για το τι είναι εκλογές και πως γίνονται, μάθαμε κάποιες σχετικές με το θέμα λέξεις και κάναμε αντιστοίχιση εικόνας λέξης και τέλος ομόφωνα αποφασίσαμε να κάνουμε κι εμείς τις δικές μας εκλογές για να ψηφίσουμε νέο αρχηγό της Ντενεκεδούπολης..
Οι εκλογές μας τα είχαν όλα..Ψηφοφόρους, εφορευτική επιτροπή, εκλογικό παραβαν,ψηφοδέτια,κάλπη..
Σκεφτήκαμε,ψηφίσαμε και η πλειοψηφία επέλεξε την ΜΗΛΙΤΣΑ για νέα αρχηγό της Ντενεκεδούπολης..
Εμείς πάντως το ευχαριστηθήκαμε και μέσα από όλες τις δραστηριότητες μας φτάσαμε στο συμπέρασμα πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ,όπως λέει και η Κυρά Δημοκρατία..
8 Νοεμβρίου..Η μεγάλη γιορτή των Αγίων Ταξιαρχών και ταυτόχρονα γιορτάζουμε και την πολεμική μας αεροπορία..Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την θεματική αυτή ενότητα μέσα από διάφορες δραστηριότητες και ορίστε μερικές από αυτές..
Συζητήσαμε για τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ και περιγράψαμε εικόνες τους-αγιογραφίες..Έπειτα κάναμε την αντίστοιχη εργασία σχεδιάζοντας τα φτερά τους και γράφοντας τα ονόματα τους..
Αναφερθήκαμε επίσης στην πολεμική αεροπορία, την οποία τιμούμε την ημέρα αυτή.Γνωρίσαμε το σήμα-σύμβολό της και τι συμβολίζει, μάθαμε το σύνθημα της ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ και είδαμε και περιγράψαμε τα πολεμικά αεροσκάφη.
Έπειτα αποφασίσαμε να φτιάξουμε κι εμείς το δικό μας αεροπλάνο,στα φτερά του οποίου βρίσκονται οι εικόνες των Αρχαγγέλων..
Τέλος διαβάσαμε την ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου, αναφερθήκαμε στο φαινόμενο της τήξης και της πήξης κάνοντας το πείραμα με το κερί που λιώνει και παγώνει και φτιάξαμε τον Ίκαρο κολλώντας του τα δικά μας φτερά.
Η 31 Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης..Για τον λόγο αυτό λοιπόν κι εμείς αποφασίσαμε να μάθουμε λίγα πράγματα για αυτήν..Ας δούμε μερικές από τις δραστηριότητές μας..
Αφορμή για την εκκίνηση της ενασχόλησής μας ήταν το βιβλίο ΤΣΕΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΟΣ.
Αφού λοιπόν το διαβάσαμε και το επεξεργαστήκαμε ξεκινήσαμε..
Διαβάσαμε αινίγματα σχετικά με το θέμα και παίξαμε διάφορα γλωσσικά παιχνίδια που μας βοήθησαν να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιό μας..
Αντιστοίχιση λέξεων..
Πρώτες συλλαβές των λέξεων ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ (ΚΟΥ) και ΤΡΑΠΕΖΑ(ΤΡΑ) και αντιστοίχιση εικόνων..
Διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε διάφορα ποιήματα αλλά και αινίγματα..
Μιλήσαμε για το πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε μία καλή αποταμίευση και επεξεργαστήκαμε το παραμύθι Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΡΜΥΓΚΑΣ..Τα εργατικά μυρμηγκάκια κάνουν μία διαφορετική αποταμίευση και μας διδάσκουν την αξία της..Επιπλέον κάναμε και το αντίστοιχο φύλλο εργασίας..
Συζητήσαμε για τα χρήματα και την σημασία τους στη ζωή μας.. Γιατί τα χρειαζόμαστε?Έπειτα αναφερθήκαμε στην ιστορία των νομισμάτων και γνωρίσαμε το νόμισμα που χρησιμοποιούμε στην χώρα μας ,το ευρώ.Γνωρίσαμε τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα του, τα τοποθετήσαμε στη σειρά από αυτό με την μικρότερη αξία σε αυτό με την μεγαλύτερη,τα ταξινομήσαμε σε κέρματα και χαρτονομίσματα κ.α.
Εστιάσαμε στο κέρμα των 2 ευρώ και με αφορμή την εικόνα που απεικονίζεται, η Ευρώπη πάνω στον λευκό ταύρο, διαβάσαμε την ιστορία της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία και βάζοντας τις εικόνες στη σειρά την αναδιηγηθήκαμε..
Μία διαφορετική αποταμίευση..
Επειδή όμως τα πιο σημαντικά και όμορφα πράγματα στον κόσμο, μπορούμε να τα έχουμε χωρίς χρήματα, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τον δικό μας κουμπαρά και να κάνουμε την δική μας διαφορετική αποταμίευση..
Έτσι φυλάμε στα μάτια μας όσα όμορφα έχουμε δει,στα αυτιά μας όσα ωραία έχουμε ακούσει, στο μυαλό μας όσα σοφά έχουμε μάθει και στην καρδιά μας όσα υπέροχα έχουμε νιώσει..κι έτσι αποταμιεύουμε όλα τα σημαντικά, την αγάπη, την φιλία,τις αγκαλιές, την ειρήνη,την υγεία..
Τέλος φτιάξαμε τους δικούς μας κουμπαράδες για να κάνουμε την δική μας αποταμίευση..Κουμπαράδες καμηλοπάρδαλη λοιπόν..
Και κάπως έτσι ολοκληρώνουμε την θεματική ενότητα για την αποταμίευση..
Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα μπορούν να προμηθεύονται από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, δύο συσκευασίες με συνολικά δέκα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ από τα φαρμακεία. Με αυτά τα self tests οι μαθητές θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει τα εξής:
Το self test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.
Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες.
Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).
Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή).
Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
Επίσης, να σημειωθεί ότι από την 1η Νοεμβρίου, η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
΄Με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ,ασχοληθήκαμε με την θεματική ενότητα για την ΕΙΡΗΝΗ και τον ΠΟΛΕΜΟ,μέσα από διάφορες δραστηριότητες..Ας δούμε μερικές από αυτές..
Αφορμή για την εκκίνηση του μαθήματος μας ήταν το βιβλίο ΕΙΡΗΝΗ του Αριστοφάνη,σε διασκευή για παιδιά από την Σοφία Ζαραμπούκα.
Αφού λοιπόν το διαβάσαμε και το επεξεργαστήκαμε αποφασίσαμε να μάθουμε λίγα πράγματα για τις έννοιες ΕΙΡΗΝΗ και ΠΟΛΕΜΟΣ.
Αντιστοιχίσαμε εικόνες με τις δύο έννοιες, τι ταριάζει που και γιατί..
και μάθαμε το τραγούδι ΄΄Στην Ειρήνη λέμε ΝΑΙ΄΄.
Γνωρίσαμε τον σπουδαίο ζωγράφο Πάμπλο Πικάσο και πολύ γνωστούς πίνακες του για την ειρήνη και τον πόλεμο και κάτω από τις εικόνες τους τοποθετήσαμε φωτογραφίες ανάλογα με το που θεωρούμε ότι ταιριάζουν..
Οι πίνακες που θαυμάσαμε,περιγράψαμε και αναλύσαμε..
ΕΙΡΗΝΗ-ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΠΟΛΕΜΟΣ-ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ
Μάθαμε τα σύμβολα της ειρήνης και εστιάσαμε στο περιστέρι..Γιατί όμως το περιστέρι συμβολίζει την ειρήνη?Αναφερθήκαμε και διαβάσαμε την ιστορία του Νώε και αφού είδαμε άλλον ένα πίνακα από τον αγαπημένο μας ζωγράφο Πικάσο αποφασίσαμε να φτιάξουμε κι εμείς το δικό μας περιστέρι που θα στολίσει την τάξη μας.
Δημιουργήσαμε λοιπόν το περιστέρι μας,ζωγραφίζοντας σε πιάτο και προσπαθώντας να το κάνουμε να μοιάζει με βιτρό(μάθαμε και λίγες πληροφορίες για το βιτρό).
Φανταστήκαμε πώς θα ήταν η ΕΙΡΗΝΗ και ο ΠΟΛΕΜΟΣ αν ήταν άνθρωποι, ζώα, αντικείμενα και φυτά και κάναμε την αντίστοιχη ομαδική εργασία αλλά και το αντίστοιχο ατομικό φύλλο εργασίας.
Είδαμε και παίξαμε κουκλοθέατρο,ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ,ένα κανόνι αλλιώτικο από τα άλλα..και δημιουργήσαμε καδράκι με το δικό μας ειρηνικό κανόνι..
Κάναμε τα αντίστοιχα με το θέμα φύλλα εργασίας..
Τέλος ακούσαμε σχετικά τραγούδια με την ειρήνη και επιλέξαμε το αγαπημένο μας..ΤΑ ΡΑΦΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ..
Αποφασίσαμε να το τραγουδήσουμε βάζοντας στη σειρά τις εικόνες..
Και το δικό μας μήνυμα για ΕΙΡΗΝΗ έφυγε για να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της γης..
28η Οκτωβρίου 1940..Μία μέρα σημαντική για την Ελλάδα μας γι’αυτό λοιπόν κι εμείς αποφασίσαμε να μάθουμε λίγα πράγματα και να ασχοληθούμε με την συγκεκριμένη θεματική ενότητα, μέσα από πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες..Ας δούμε μερικές από αυτές..
Αρχικά συζητήσαμε στη παρεούλα μας για τα γεγονότα,γνωρίσαμε τους αρχηγούς της Ελλάδας,της Ιταλίας και της Γερμανίας και κάναμε αντιστοιχίσεις με τις χώρες, τους χάρτες και τις σημαίες..
Με το κατάλληλο εποπτικό υλικό μάθαμε τα γεγονότα,τοποθετήσαμε τις φωτογραφίες στη σειρά και αναδιηγηθήκαμε την ιστορία..
Γνωρίσαμε τις λέξεις ΟΧΙ,που είπε ο Ιωάννης Μεταξάς και ΑΕΡΑ, που φώναζαν οι Έλληνες στρατιώτες στα βουνά της Πίνδου και τις ανασυνθέσαμε με διάφορους τρόπους,φτιάξαμε παζλ με αυτές ενώ μέσα από κινητικά παιχνίδια τις ανακαλύψαμε στον χώρο..
Είδαμε τον χάρτη της Ελλάδος,μάθαμε τι συμβολίζει το κάθε χρώμα πάνω σε αυτόν, βρήκαμε σε ποιο μέρος είναι το νηπιαγωγειο μας αλλά και πόσο μακρυά βρισκόμαστε από τα βουνά της Πίνδου, πάνω στα οποία πολέμησαν οι Έλληνες..
Αν οι φωτογραφίες μιλούσαν..
Περιγράψαμε φωτογραφίες εκείνης της εποχής και φαναστήκαμε τους διαλόγους ανάμεσα στα πρόσωπα..Δώσαμε επίσης τους δικούς μας τίτλους σε αυτές..
Γνωρίσαμε πίνακες ζωγραφικής που αναπαριστούν σκηνές σχετικές με την επέτειο του ΟΧΙ και αφού τους περιγράψαμε, μετρήσαμε πόσοι στρατιώτες βρίσκονται σε κάθε έναν από αυτούς,γράψαμε και αντιστοιχίσαμε αριθμούς..
Η 28η Οκτβρίου όμως είναι και η γιορτή της σημαίας μας..Έτσι λοιπόν κι εμείς ασχοληθήκαμε με την σημαία μας..
Μάθαμε τα χρώματα της και τι συμβολίζει το καθένα από αυτά, το σχήμα της,πως είναι φτιαγμένη-εννέα λωρίδες, μία για κάθε συλλαβή της φράσης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ, σταυρός στην κορυφή της-και αφού τη συνθέσαμε, τοποθετήσαμε ελληνικές σημαίες ανά μέγεθος(από το μικρότερο στο μεγαλύτερο και αντίστροφα),γνωρίσαμε και σημαίες άλλων χωρών και τις ταξινομήσαμε σε ομάδες με διαφορετικά κάθε φορά κριτήρια(ποιες έχουν σταυρό, ποιες έχουν λωρίδες,ποιες έχουν τα ίδια χρώματα,κ.α.)
Γνωρίσαμε την τραγουδίστρια του αγώνα Σοφία Βέμπο και ακούσαμε κάποια από τα τραγούδια της συνοδευόμενα με εικόνες και φωτογραφίες της εποχής..
Μάθαμε την φωνούλα Οο από την λέξη ΟΧΙ,είδαμε το αντίστοιχο βίντεο και κάναμε τις αντίστοιχες εργασίες..
Κάναμε σχετικές με το μάθημά μας εργασίες και κατασκευές που στόλισαν την τάξη μας αλλά και το δικό μας διαφορετικό ελληνικό σημαιάκι σε σχήμα καρδιάς..
Τέλος σε μία μικρή γιορτούλα μεταξύ μας, είπαμε ποιήματα σχετικά με τη επέτειο, τραγούδια και κάναμε και παρέλαση στην αυλή του σχολείου μας ενώ με τα παιδιά του δημοτικού τραγουδήσαμε τον Εθνικό Ύμνο, μπροστά από την ελληνική σημαία.
Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Δευτέρα, 1 ως και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, μπορούν όλοι οι μαθητές να προμηθευτούν μία συσκευασία με πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self test) από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Παράλληλα, εφεξής η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες θα δηλώνεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία νέα πλατφόρμα θα εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή