Παρουσίαση ΠΕΚΕΣ-Ιδέες και προτάσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς παρακάτω σας παραθέτουμε την παρουσίαση που έγινε  χθες στα πλαίσια της  ενημέρωσης από το ΠΕΚΕΣ θεσσαλίας  στις νηπιαγωγούς, με προτάσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 

Παρουσιάση ΠΕΚΕΣ

Εδώ θα βρείτε άπειρες ιδέες για το πως να απασχολείται καθημερινά και δημιουργικά τα παιδιά στο σπίτι!

Ποιος κορονοϊός?

Αγαπητοί γονείς και παιδιά

Εδώ και αρκετές μέρες είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας προσπαθώντας να αποφύγουμε τον……κορονοϊό…

Για τα παιδάκια αυτής της ηλικίας ίσως είναι δύσκολο να αντιληφθούν τι συμβαίνει και ίσως υπάρχει μια θολούρα στο μυαλουδάκι τους με όλα αυτά που ακούνε και βιώνουν καθημερινά. Ίσως και λίγο φόβος….

Παρακάτω υπάρχει ένα link που παρουσιάζει με απλό τρόπο στα παιδιά τον κορονοϊο.

Μπορείτε να διαβάσετε το παραμυθάκι με τα παιδιά και να συζητήσετε για τα συναισθήματα τους…

Πως βιώνουν εκείνα όλο αυτό?

Μήπως θα μπορούσαν να ζωγραφίσουν κάτι γύρω από αυτό?

covidbook

Εκτός από αυτό, κάτι διασκεδαστικό που κάναμε και στο σχολείο και άρεσε στα παιδιά ήταν τα παζλ

Μπαίνοντας εδώ  https://www.jigsawplanet.com/  

μπορείτε να βρείτε χιλιάδες παζλ που γίνονται online .

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις για την δημιουργική  απασχόληση των παιδιών.

Αν επιθυμείτε να μου στείλετε φωτό με τις ζωγραφιές των παιδιών, τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε εδώ μια εφαρμογή να τις ανεβάζετε.

 

 

 

 

Μένουμε σπίτι…προτάσεις από την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε προτάσεις- ιδέες από την συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Κ.Παπαδημητρίου Άρτεμη ώστε να περάσει ο χρόνος στο σπίτι ευκολότερα και πιο εποικοδομητικά!

ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ
https://nipia-larisa.gr/category/%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%89-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b9/

Ευχαριστούμε πολύ!

Εργασίες από το σπίτι!

Επειδή   μένουμε σπίτι για να είμαστε ασφαλής και υγιείς  εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αυτό δεν σημαίνει ότι χάνουμε την επικοινωνία μας …

Θα προσπαθήσουμε λοιπόν τις επόμενες μέρες και έως ότου κρατήσει όλη αυτή η περιπέτεια να κάνουμε πραγματάκια που θα προτείνονται εδώ .

Όποια από τα παιδάκια του νηπιαγωγείου μας  θέλουν , μπορούν να μου στέλνουν και φωτογραφίες από ζωγραφιές που κάνουν ή από το πως περνάνε τον χρόνο τους στο σπίτι ( χωρίς όμως να φαίνονται τα προσωπάκια σας) κι εγώ θα προσπαθώ να τις ανεβάσω εδώ.( θα σας στείλω σε μήνυμα το email μου για να μου της στέλνετε, αλλά μπορείτε και μέσω του viber ή του messenger).

Είναι ένας διαφορετικός τρόπος επικοινωνίας που όμως θα μας κρατάει κοντά…

Να σημειωθεί βέβαια ότι τίποτα δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και δεν πιέζουμε τα παιδιά να κάνουν κάτι αν και τα ίδια δεν το επιθυμούν…Είναι ήδη αρκετά δύσκολή κατάσταση ο εγκλεισμός στο σπίτι, δεν χρειάζεται να τα φορτώνουμε περισσότερο…

Κλείνω με μια ζωγραφιά που μου έστειλε σήμερα η Μιχαέλα….

 

Καλώς ήρθες Μάρτη,καλώς ήρθες άνοιξη!

Δυστυχώς εκτός από την άνοιξη μας επισκέφτηκε και ο κορωνοϊος!

Και ,πολύ σωστά, κλειστήκαμε στα σπίτια μας ,περιμένοντας υπομονετικά να περάσει όλη αυτή η περιπέτεια!

Πριν κλείσουμε όμως τις πόρτες , είχαμε προλάβει και είχαμε κάνει δυο τρεις δραστηριότητες για τον Μάρτη και την άνοιξη των οποίων τις φωτογραφίες θα παραθέσω εδώ. Πρέπει να πω ότι άργησα λιγάκι , αλλά λίγο να βρούμε τους νέους ρυθμούς μας,λίγο το Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο που κολλάει λόγω της μεγάλης προσέλευσης σε αυτό από εκπαιδευτικούς και μαθητές…..ας μας συγχωρεθεί η καθυστέρηση.

Ξεκινήσαμε λοιπόν διαβάζοντας το παραμύθι “το σπίτι του Μάρτη” από το βιβλίο “Τα παιδιά της άνοιξης” της Λ.Πετροβιτς Ανδρουτσοπούλου, το οποίο και ζωγραφίσαμε,φτιάξαμε το ημερολόγιο του μήνα στο οποίο καταγράψαμε καθημερινά τον καιρό, φτιάξαμε τα μαρτάκια μας,λουλουδάκια (εμπνευσμένα από τον Καντίνσκι) για να στολίσουμε την τάξη και τα παράθυρα μας, διαβάσαμε και το” κουκούτσικο κουκούτσι” (από το περιοδικό “σύγχρονο νηπιαγωγείο”) του οποίου ζωγραφίσαμε τις εικόνες,τις βάλαμε στην σειρά και τις κάναμε βιβλιαράκι και μάθαμε το ποιηματάκι “ο Μάρτης και η μάνα του” το οποίο και ζωγραφίσαμε..

.  

Οδηγίες του ΕΟΔΥ για την παραμονή των παιδιών και εφήβων στο σπίτι

Αγαπητοί γονείς,

σας παρακαλούμε να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που έστειλε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και να εφαρμόσετε όσα περιέχονται σ’ αυτές στα πλαίσια της πρόληψης της διασποράς του νέου  κορωνοιού SARS-coV-2.

ΕΟΔΥ Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι _ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Και θυμηθείτε!

Καλως το καρναβάλι με τους τρελούς χορούς….

Έφτασαν και οι Απόκριες

Αρχικά παρακολουθήσαμε σε βίντεο τον πίνακα “Το καρναβάλι του αρλεκίνου” του Juan Miro.

Στην συνέχεια μιλήσαμε για τον ζωγράφο και την ζωή του , ταξιδέψαμε με το google earth στην Βαρκελώνη όπου γεννήθηκε και μετά αρχίσαμε να μιλάμε για τον Αρλεκίνο.

Πως τον αποδίδει ο Μιρό?Ας φτιάξουμε και τους δικούς μας αρλεκίνους εμπνευσμένοι από τον Μιρό.

Στην συνέχεια είπαμε την ιστορία του,ζωγραφίσαμε την στολή του βάζοντας πάνω αριθμούς ,φτιάξαμε αρλεκίνους με διαφορετικά σχήματα, φτιάξαμε καπέλο και μάσκες και ντυθήκαμε αρλεκίνοι

Σειρά έχει ο χαρταετός.

Είδαμε τους πίνακες του Μπουρανη και του Μυταρα και τους συγκρίναμε βρίσκοντας ομοιότητες και διαφορές.Μιλήσαμε για τον χαρταετό και την προέλευση του (από την Κίνα),βρήκαμε την Κίνα στο χάρτη,είδαμε σχέδια χαρταετών και φτιάξαμε τους δικούς μας πίνακες ζωγραφικής με ζωγραφική και κολάζ.

Τρώω υγιεινά, μεγαλώνω σωστά

Ακολούθησε το θέμα της διατροφής.

Αρχικά γνωρίσαμε τις ομάδες των τροφών,είδαμε πως γίνεται το ταξίδι της τροφής στο πεπτικό σύστημα,διαβάσαμε τον Μάκη τον ενζυμάκη και την μάχη στο στομάχι, μιλήσαμε για το τι παίρνουμε από τις τροφές και πως αυτές πρέπει να συνδυάζονται,είδαμε την πυραμίδα της διατροφής,τραγουδήσαμε το Φρούτα φρουτ αλλά και άλλα τραγούδια,παίξαμε ,κάναμε κατασκευές (ιδέες από το διαδίκτυο)και πολλά πολλά άλλα..

Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί κάνοντας κλικ πάνω στην λέξη και στη συνέχεια άνοιγμα πάνω στο βίντεο που έχει κατεβεί στον υπολογιστή.

Διατροφη

Καλως ήρθες Φλεβάρη!

Ένας καινούργιος μήνας ξεκίνησε.

Λίγο καθυστερημένη η ενημέρωση του blog αλλά δεν πειράζει…

Για τον Φλεβάρη διαβάσαμε παραμύθια (“Τα παιχνίδια του Φλεβάρη” αλλά και τον “Γλεντζοφλέβαρο”) τα οποία έγιναν βιβλία, φτιάξαμε το ημερολόγιο του μήνα, επεξεργαστήκαμε το γράμμα Φ,φ και πολλά άλλα……

Δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ πάνω στην λέξη (κατεβαίνει το βίντεο στον υπολογιστή , πατάμε άνοιγμα και…παίρνουμε μια ιδέα των όσων δραστηριοτήτων έγιναν στο νηπιαγωγείο αυτό το διάστημα)

Φεβρουαρίος

Γιορτάσαμε τα γενέθλια της Ελένης και της Μικαέλας αλλά και την Τσικνοπέμπτη (με την ευγενική προσφορά του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας)