Το άσπρο μπαλόνι

Το άσπρο μπαλόνι φτάνει στην άκρη του ονείρου. Ένα πανέμορφο παραμύθι από τη συνάδελφο εκπαιδευτικό Βασιλική Νίκου. Λίγα λόγια για το παραμύθι. Το άσπρο μπαλόνι ζει σε μια πανέμορφη πολιτεία που ήταν γεμάτη με γέλια και χάρες. Παρόλα αυτά το κάτασπρο μπαλόνι καθόταν μόνο του και κατσουφιασμένο γιατί δεν του άρεσε το χρώμα του , ένιωθε τόσο βαρετό. Ψάχνει να βρει λύση στο πρόβλημα του. Θέλει να γίνει πολύχρωμο και όλοι να τον θαυμάζουν. Αποφασίζει να ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι , ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες για να φτάσει στην χώρα του ουράνιου τόξου. Πίστευε πως το ουράνιο τόξο με τη σοφία του ,θα του έδινε λύση στο πρόβλημα του. Στο δρόμο συναντά ένα πουλί και του εξηγεί πως θέλει να αλλάξει το χρώμα του. Το πουλί προσπαθεί να του αλλάξει γνώμη λέγοντας του πώς το χρώμα του είναι πανέμορφο. Το άσπρο μπαλόνι θυμώνει ,συνεχίζει το ταξίδι του.
Συναντά ένα κόκκινο μπαλόνι, το ζηλεύει γιατί έχει το χρώμα της γιορτής , της φωτιάς, της πασχαλιάς. Το κόκκινο μπαλόνι δεν του απαντά γιατί βιάζεται πολύ. Συνεχίζει το άσπρο μας μπαλόνι, συναντά ένα κίτρινο μπαλόνι, το ζηλεύει και αυτό γιατί έχει το χρώμα του φωτός. Μα και εκείνο δεν του απαντά. Βιάζεται να φύγει. Συνεχίζει το όμορφο ταξίδι, συναντά ένα πράσινο μπαλόνι , το ζηλεύει και αυτό γιατί έχει το χρώμα της φύσης, των δέντρων . Μα και το πράσινο μπαλόνι φεύγει γοργά γιατί βιάζεται πολύ. Πριν φτάσει στο τέλος του ταξιδίου του βρίσκει και ένα μπλε μπαλόνι , το ζηλεύει και αυτό για το χρώμα του ,γιατί έχει το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού. Το ταξίδι τελειώνει και φτάνει στην χώρα του ουράνιου τόξου. Μπορεί κανείς μας να σκεφτεί τι θα γίνει στο τέλος αυτής της όμορφης περιπέτειας?
Βρίσκει το ουράνιο τόξο , στην πολιτεία του γίνεται μεγάλη γιορτή. Του εξηγεί το κάτασπρο μπαλόνι μας ότι θέλει να αλλάξει το χρώμα του, να γίνει πολύχρωμο και να το θαυμάζουν όλοι. Το ουράνιο τόξο με σοφία συμβουλεύει το άσπρο μπαλόνι πως η φύση το προίκισε με ένα πανέμορφο χρώμα που αστράφτει και φωτίζει και τη λάμψει του χαρίζει. Άσπρο είναι το περιστέρι που στέλνει μήνυμα ειρήνης στο κόσμο, άσπρα είναι τα κύματα της θάλασσας αλλά και τα σύννεφα του ουρανού. Άσπροι είναι οι κύκνοι και οι γλάροι. Κρίνα, χιόνια και ζουμπούλια έχουν το άσπρο χρώμα.
Αν χανόταν το άσπρο χρώμα από τον κόσμο, τι θα γινόταν? Το άσπρο μπαλόνι κατάλαβε πόσο μοναδικό και ξεχωριστό ήταν. Αγάπησε το χρώμα του και έζησε, πολύ μα πολύ ευτυχισμένο.
Το ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί μας κάνει τόσο μοναδικούς και ξεχωριστούς. Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία και η γοητεία της ζωής, να αγαπάμε τον εαυτό μας, μα και τους άλλους .
Αν εσείς ήσασταν μπαλόνια, τι χρώμα θα θέλατε να έχετε και γιατί? Η ερώτηση αύτη τέθηκε και στα παιδιά. Οι απαντήσεις τους…… ήταν πραγματικά μοναδικές και θα σας καταπλήξουν. .


Λήψη αρχείου

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός, αλλά μπορείτε να κάνετε trackbacks και pingbacks.