ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Καλημέρα  και καλή εβδομάδα σε όλους και όλες!

Το άρθρο μας αυτό είναι αφιερωμένο στην πρώτη θεματική των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, που υλοποιήθηκε το δίμηνο Οκτώβριος – Νοέμβριος, εντάσσεται στην θεματική: “Φροντίζω το Περιβάλλον” στην υποθεματική:”Κλιματική αλλαγή – Φυσικές καταστροφές – Πολιτική προστασία” και έχει τίτλο:  «Αν δεν φροντίσω την γη, θα θυμώσει πολύ».

Το πρόγραμμα  αποσκοπεί στο να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες την απειλή που εμείς οι άνθρωποι δημιουργήσαμε με την άλογη συμπεριφορά μας και που βιώνουμε σε ολόκληρη την γη, κάθε μέρα και πιο έντονα, καθώς ο πλανήτης μας κινδυνεύει να καταστραφεί. Μέσα από την επαφή με τις φυσικές καταστροφές , τις οποίες πολύ έντονα βιώσαμε κι εμείς οι Έλληνες με τις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες, στόχος μας είναι οι μαθητές/τριες να κατανοήσουν τον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ανθρώπινες δραστηριότητες, στην κλιματική αλλαγή που έχει επέλθει στον πλανήτη μας.

Επιπλέον στόχος είναι οι μαθητές/τριες να κατανοήσουν την τεράστια ευθύνη που έχουμε, σχετικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που βιώνουμε καθημερινά πλέον.

Μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων και φυσικά την χρήση των ψηφιακών μέσων, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποσκοπεί στο να ενισχυθεί  η κριτική ικανότητα και η δημιουργικότητα των μαθητών, να αναπτυχθεί το πνεύμα συνεργασίας και υπευθυνότητας, να ενθαρρυνθούν οι μαθητές στην διεξαγωγή διαλόγου στηρίζοντας τις απόψεις τους επιχειρηματολογώντας και τέλος να καλλιεργηθεί η ικανότητα λήψης αποφάσεων, οι δεξιότητες του νου και να ενισχυθούν οι δεξιότητες  στην χρήση των ψηφιακών μέσων.

Απώτερος στόχος είναι να εισάγουμε τους μαθητές σε μια από τις θεματικές των Παγκόσμιων Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης και να τους ευαισθητοποιήσουμε, με όραμα να διαμορφώσουμε τους ενεργούς Πολίτες του Αύριο, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Αφού λοιπόν ασχοληθήκαμε, θεωρούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με όλα τα παραπάνω, ολοκληρώσαμε την θεματική μας, ελπίζοντας οι μαθητές/τριες μας να αποκόμισαν στοιχεία, πληροφορίες, γνώσεις αλλά και στάσεις ζωής που θα τους ακολουθούν στην πορεία της ζωής τους, κάνοντάς τους αποτελεσματικούς ενεργούς πολίτες του αύριο.

Παρακάτω παραθέτουμε και κάποιες φωτογραφίες από την υλοποίηση των δραστηριοτήτων μας

PB240055. 2

Από την άσκηση σεισμού μέσα στην τάξη

PB240058. 1

Τα βραβεία μας για την άψογη εκτέλεση της άσκησης σεισμού που προηγήθηκε.

PB240054

Κατασκευή των μαθητών/τριών: ” Το σπιτάκι του σεισμού”

PB140015

PB140016

PB140017

PB140020

….από την έκρηξη του ηφαιστείου μας!!!

PB220047

PB220051. 2

Από το κουκλοθέατρο: “ο ξυλοκόπος στο δάσος”

Ακολουθούν ενδεικτικά  και κάποιες φωτογραφίες από τις εργασίες των ίδιων των μαθητών/τριών:

Scan4 Scan3 Scan5 Scan2 Scan1

Θα ακολουθήσουν σχόλια και φωτογραφίες και από τα επόμενα εργαστήρια δεξιοτήτων…..

Μέχρι τότε να περνάμε όλοι καλά!

 

Αφήστε μια απάντηση