ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΜΑ

Καλημέρα παιδιά!!!!

Η σημερινή μας ανάρτηση είναι αφιερωμένη στο πιο γλυκό πλάσμα στον κόσμο:

την Μανούλα.

 

Έχουν γραφτεί τραγούδια , ποιήματα, ιστορίες, παραμύθια,ύμνοι για το πλάσμα που φέρνει την ζωή, που είναι η ίδια η ζωή,που όμως δεν λογαριάζει την δική της ζωή, μπροστά σε αυτήν του παιδιού της.

 

Η γιορτή της μητέρας είναι κινητή εορτή, όπως και η γιορτή του πατέρα. Φυσικά τους γονείς μας τους τιμάμε και τους αγαπάμε κάθε μέρα του χρόνου, αλλά οι παγκόσμιες ημέρες αυτές μας δίνουν τη ευκαιρία, να τους πούμε και να τους δείξουμε για μία ακόμα φορά πόσο τους αγαπάμε! 

 • Ιστορικά:
 • προέρχεται από ένα αμερικανικό κίνημα των γυναικών-μητέρων με το όνομα Mothers Friendships Day που ιδρύθηκε το 1965 υπό την Άνν Τζάρβις (Ann Jarvis) κατά τη διάρκεια του Αμερικάνικου εμφύλιου πολέμου (1861-1865).
 • Η κόρη της, Άννα Τζάρβις (Anna Jarvis) θέλοντας να τιμήσει τη μητέρα της συνέχισε το έργο που ξεκίνησε για να αφήσει μια μέρα που θα τιμά όλες τις μητέρες. Το σύνθημά της ήταν ότι «η μητέρα είναι το πρόσωπο που έχει κάνει τα περισσότερα για τον καθένα από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο».
 • Η παγκόσμια ημέρα της μητέρας άρχισε να εορτάζεται στη Δυτική Βιρτζίνια της Αμερικής – όπου και καταγόταν Άννα Τζάρβις – το 1910. Το 1914 στις Ηνωμένες Πολιτείες υπεγράφη εθνική διακήρυξη για την μέρα της μητέρας, και καθιερώθηκε η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως εθνική εορτή για να τιμήσει τις μητέρες. Σήμερα η γιορτή της μητέρας εορτάζεται σε πάνω από 40 χώρες στον κόσμο.
 • (απόσπασμα από το pagenews.gr)

Παιδιά

μην ξεχάσετε, φέτος που οι ανάγκες όλων μας είναι μεγαλύτερες και ιδιαίτερες, να δώσετε ένα φιλάκι στην μανούλα και να της πείτε την μαγική λέξη που μόνο εσείς μπορείτε να της δώσετε το πραγματικό της νόημα “Σ’ ΑΓΑΠΑΩ”.

Να είστε σίγουροι πως θα της χαρίσετε μεμιάς όλο τον κόσμο και θα σβήσετε και λύπες και στεναχώριες και δάκρυα!!!

Έχουμε όμως να σας προτείνουμε και κάτι ακόμα, μια εύκολη και γρήγορη κατασκευή

 • Για κοτσανάκια,μπορείτε να βάλετε καλαμάκια, ή αν δεν έχετε μπορείτε να βάλατε χοντρές κλωστές ή ακόμα και να τα ζωγραφίσετε
 • Αν δεν έχετε χρωματιστά χαρτιά , μπορείτε να βάψετε και να κόψετε τις καρδούλες και να τις τσακίσετε στην μέση για να φαίνονται τρισδιάστατες.
 • Τον φιόγκο μπορείτε να την κάνετε και με χαρτοπετσέτα, αν δεν έχετε κορδελίτσα
 • Γράψτε και το όνομά σας και το δωράκι για την μανούλα είναι έτοιμο!!!

Θέλουμε επίσης να “διαβάσετε ” αυτό το αρτικόλεξο και στην συνέχεια να κάνετε το δικό σας ,μόνο που εσείς μπορείτε για κάθε γράμμα από την φράση   “ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΑΓΑΠΩ”   να βρείτε από μία λέξη και να την αφιερώσετε στην μανούλα σας .

Πολύ θα θέλαμε να μας στέλνατε τις δημιουργίες σας!!!

 • Παιδιά, μπορείτε να κάνετε και αυτήν την όμορφη καρδούλα και να την χαρίσετε στην μανούλα σας.
 • Θα ενθουσιαστεί βλέποντας πόσο κουραστήκατε για να την ευχαριστήσετε :

Η αλήθεια είναι , πως κι εμείς θα θέλαμε να την δούμε και να την δείξουμε και στους φίλους σας 

Μανούλες

Το video  που ακολουθεί είναι αφιερωμένο σε όλες εσάς (εμάς) που  με τα δάκρυά μας , ποτίζουμε τα λουλούδια που φέραμε στον κόσμο, για να μεγαλώσουν, να ανθίσουν και να ομορφύνουν την πλάση

 

 

(video από Pagenews.gr)

Και τελειώνουμε με δύο παροιμίες:

 • Ο Θεός δεν μπορούσε να είναι παντού, γιαυτό έπλασε τις μητέρες (εβραϊκή παροιμία)
 • Ο θυμός της μητέρας είναι σαν το ανοιξιάτικο χιόνι, μπορεί να πέσει πολύ, αλλά θα λιώσει γρήγορα! (Ρώσικη παροιμία)

 

ΧΡΟΝΙΑ   ΠΟΛΛΑ   ΣΕ   ΟΛΕΣ   ΤΙΣ   ΜΑΝΕΣ 

 ΟΛΟΥ   ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση