Τα φρούτα του καλοκαιριού II

Ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο των παιδιών είναι και το καρπούζι.

(πηγή:internet)

Μπορούμε λοιπόν να διαβάσουμε το παρακάτω αίνιγμα στα παιδιά, να το γράψουμε σε ένα χαρτί ακόμα και να γράψουμε την λέξη καρπούζι σε ένα χαρτί και τα παιδιά να την αντιγράψουν όπως μπορούν.

(πηγή:dreamskindergarden.blogspot.com)

Ακόμα θα μπορούσαν να κάνουν μια εύκολη κατασκευή με χάρτινο πιατάκι φτιάχνοντας  μια φέτα από καρπούζι ή από πλαστελίνη.

(πηγή:mesasenasentoukaki.blogspot.com)

Εναλλακτική προσέγγιση

  • Με την βοήθεια των γονέων μπορούμε να σχεδιάσουμε μισή φέτα καρπουζιού και τα παιδιά να προσπαθήσουν να σχεδιάσουν την υπόλοιπη φέτα σχηματίζοντας μια ολοκληρωμένη φέτα καρπουζιού.
  • Στη συνέχεια θα προσθέσουμε κουκούτσια στο καρπούζι. Χρησιμοποιώντας ένα ζάρι, πετυχαίνοντας έναν αριθμό τα παιδιά ζωγραφίζουν τον αντίστοιχο αριθμό κουκουτσιών στη φέτα καρπουζιού.
  • Τέλος, τα παιδιά κόβουν το περίγραμμα της φέτας καρπουζιού με ψαλίδι, εξασκώντας την λεπτή τους κινητικότητα.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση