Η ανακύκλωση II

Σήμερα, με αφορμή το χτεσινό θέμα της ανακύκλωσης μπορούμε να πάρουμε μερικά πράγματα από το δωμάτιό μας και να χωρίσουμε σε κατηγορίες ανάλογα το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα. Παρατηρούμε πως είναι η υφή  τους.  Πόσο μαλακό είναι ένα πλαστικό παιχνίδι και πόσο ένα χαρτί; Είναι όλα ίδια;

Σε μια βόλτα στην γειτονία μας μπορούμε να παρατηρήσουμε που είναι οι κάδοι, υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης; Τι χρώμα έχουν; Πως μπορώ να καταλάβω που μπορώ να ανακυκλώσω; Τα παρακάτω σύμβολα μπορούν να μας βοηθήσουν και θα τα βρούμε στα σημεία που γίνεται η ανακύκλωση!

(πηγή:internet)

(πηγή:infokids.gr)

(πηγή:internet)

(πηγή:internet)

(πηγή:internet)

Εναλλακτική Προσέγγιση

  • Οι γονείς μπορούν να σχεδιάσουν σε ένα χαρτί ανακυκλώσιμα κ μη υλικά. Τα παιδιά καλούνται να εντοπίσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά, να τα κυκλώσουν και να τα ζωγραφίσουν.
  • Στη συνέχεια μπορούν να αυτοσχεδιάσουν και να παίξουν bowling με πλαστικά μπουκάλια ή όποιο άλλο ανακυκλώσιμο υλικό είναι διαθέσιμο στο σπίτι.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση