Η Πεταλούδα II

Σήμερα συνεχίζουμε το ταξίδι μας στον κόσμο της πεταλούδας.

Παρατηρούμε ότι έχουν μακριές κεραίες, δυο ζεύγη φτερών και προβοσκίδα.

(πηγή:wikipedia)

Πως όμως δημιουργείται η πεταλούδα;

Η πεταλούδα μεταμορφώνεται σε τέσσερα στάδια.

Η πεταλούδα πρώτα κάνει τα αβγουλάκια της, το στάδιο αυτό θα διαρκέσει τρεις έως επτά ημέρες.  Μετά από λίγες μέρες λοιπόν βγαίνουν οι κάμπιες οι οποίες τρέφονται με φύλλα δέντρων. Μετά από δύο έως πέντε εβδομάδες οι κάμπιες αρχίζουν να φτιάχνουν ένα κουκούλι μέσα στο οποίο θα κοιμηθούν σαν χρυσαλλίδες. Το στάδιο της χρυσαλλίδας θα διαρκέσει επτά έως δεκαπέντε ημέρες. Έτσι μετά από λίγες μέρες μέσα από το κουκούλι θα βγει μία πεταλούδα!!!!

 

(πηγή:taniamanesi-kourou.blogspot.com)

 

(πηγή:internet)

 

(πηγή: pinterest)

 

Τώρα μπορούμε να μιμηθούμε πως κινείται, πως στέκεται και πως τρώει μια πεταλούδα από την στιγμή που είναι αυγό μέχρι την ώρα που ανοίγει τα φτερά της και φυσικά μπορούμε να ζωγραφίζουμε τα τέσσερα στάδια της πεταλούδας

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση