Λουλούδια ΙΙΙ

Σήμερα θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε και να παρατηρήσουμε τα λουλούδια και γενικότερα την φύση. Τι χρώματα βλέπουμε, πως είναι τα δέντρα, αν έχουν φύλλα, ανθό ή καρπούς, ποια είναι μεγάλα και ποια μικρά. Ποιες ομοιότητες έχουν και ποιες διαφορές. Επίσης θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τα στάδια ανάπτυξης  των φυτών, από σπόρος πως φυτρώνει, δυναμώνει κλπ. και τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ: Μαθαίνοντας για τη ΣΠΟΡΑ και τον ΚΥΚΛΟ ...

Τέλος μπορούμε να ζωγραφίσουμε τι μας έκανε περισσότερο εντύπωση .Αν θελήσουμε και σήμερα να φυτέψουμε λουλούδια θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ανακυκλώσιμα υλικά αντί για γλάστρες όπως μπουκάλια ή τενεκεδάκια….όπως παλιά!!!

Εναλλακτική Προσέγγιση

Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν όποιο λουλούδι τους αρέσει με πλαστελίνη. Εξασκώντας την λεπτή τους κινητικότητα μπορούν να δημιουργήσουν πολύχρωμα λουλούδια όλων των ειδών.

Στη συνέχεια μπορούν να δημιουργήσουν και να παίξουν ένα εύκολο παιχνίδι μαθηματικών. Καλούνται να σχεδιάσουν με χαρτί ή με οποιοδήποτε άλλο υλικό λουλούδια χωρίς πέταλα.

Σχεδιάζουν κ κόβουν πολύχρωμα πέταλα. Χρησιμοποιώντας ένα ζάρι, ρίχνουν κάθε φορά κ όποιος αριθμός τύχει κολλάνε τον αντίστοιχο αριθμό πετάλων στο λουλούδι.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση