Λουλούδια ΙΙΙ

Σήμερα θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε και να παρατηρήσουμε τα λουλούδια και γενικότερα την φύση. Τι χρώματα βλέπουμε, πως είναι τα δέντρα, αν έχουν φύλλα, ανθό ή καρπούς, ποια είναι μεγάλα και ποια μικρά. Ποιες ομοιότητες έχουν και ποιες διαφορές. Επίσης θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τα στάδια ανάπτυξης  των φυτών, από σπόρος πως φυτρώνει, δυναμώνει κλπ. και τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ: Μαθαίνοντας για τη ΣΠΟΡΑ και τον ΚΥΚΛΟ ...

Τέλος μπορούμε να ζωγραφίσουμε τι μας έκανε περισσότερο εντύπωση .Αν θελήσουμε και σήμερα να φυτέψουμε λουλούδια θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ανακυκλώσιμα υλικά αντί για γλάστρες όπως μπουκάλια ή τενεκεδάκια….όπως παλιά!!!

Εναλλακτική Προσέγγιση

Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν όποιο λουλούδι τους αρέσει με πλαστελίνη. Εξασκώντας την λεπτή τους κινητικότητα μπορούν να δημιουργήσουν πολύχρωμα λουλούδια όλων των ειδών.

Στη συνέχεια μπορούν να δημιουργήσουν και να παίξουν ένα εύκολο παιχνίδι μαθηματικών. Καλούνται να σχεδιάσουν με χαρτί ή με οποιοδήποτε άλλο υλικό λουλούδια χωρίς πέταλα.

Σχεδιάζουν κ κόβουν πολύχρωμα πέταλα. Χρησιμοποιώντας ένα ζάρι, ρίχνουν κάθε φορά κ όποιος αριθμός τύχει κολλάνε τον αντίστοιχο αριθμό πετάλων στο λουλούδι.