2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

 
Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα των γενεθλίων του Μεγάλου Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Η πρότασή μας για σήμερα είναι να διαβάσετε ένα βιβλίο, που έχετε στο σπίτι ή να αναζητήσετε κάποιο στο διαδίκτυο. Η σελίδα http://www.mikrosanagnostis.gr/istoria.asp έχει πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες, που αρέσουν στα παιδιά.
Στη συνέχεια, μπορείτε να κατασκευάσετε ένα σελιδοδείκτη με απλά υλικά (γλωσσοπίεστρα, χαρτόνια, ύφασμα κλπ). Έπειτα, μπορεί να γίνει δραματοποίηση της ιστορίας που διαβάσατε ή/και να κάνετε τη δική σας εικονογράφηση με τις ζωγραφιές των παιδιών.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ:

  • Να παρακολουθήσετε στο YouTube παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
  • Να παίξετε κουκλοθέατρο.
  • Παιχνίδια αντιστοίχησης, όπου οι γονείς θα αντιγράψουν σε χαρτί τίτλους παραμυθιών που υπάρχουν στο σπίτι και τα παιδιά θα προσπαθήσουν να τα αντιστοιχήσουν με τον τίτλο του βιβλίου.
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση