Ας μάθουμε για τον κορωνοϊό

Αγαπητοί γονείς και παιδιά

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και να έχετε υγεία.

Όλοι βιώνουμε δύσκολες ώρες λόγω του εγκλεισμού και της αγωνίας για τον COVID-19, τον ιό που απειλεί όλο τον κόσμο. Τα παιδιά βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς σχολείο και χωρίς να μπορούν να καταλάβουν το λόγο. Αυτή η ασύγχρονη επικοινωνία, λοιπόν (όπως σας είχα πει την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης) θα αφιερωθεί σε μια κοινή μας προσπάθεια (εκπαιδευτικού και γονέων) να εξηγήσουμε στα παιδιά ποιος είναι αυτός ο ιός και πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε. Μπορείτε, αν επιθυμείτε, να δείξετε το βιβλίο Ν.1 στον υπολογιστή στα παιδιά σας ή και να το εκτυπώσετε (αν θέλετε και έχετε τη δυνατότητα) για να ζωγραφίσουν τα παιδιά και να γίνει πιο διαδραστικό. Έπειτα θα διαβάσετε στα παιδιά το παραμύθι Ν.2  και στη συνέχεια μπορείτε να τους δείξετε  το σχετικό animation Ν.3  με τον «Πονηρό Ταξιδευτή» που με άριστο τρόπο απαντά στις απορίες των παιδιών.  Θα κάνετε συζήτηση μαζί τους για να τους εξηγήσετε, χωρίς όμως να τα φοβίσετε, το λόγο της διατάραξης της κανονικότητάς τους και την αναγκαιότητα του «Μένουμε σπίτι» και της καραντίνας που ακούνε συνεχώς. Έχουμε μιλήσει  σχετικά, αλλά χρειάζεται η επανάληψη.

Γι’ αυτόν τον ιό, λοιπόν, θα μάθουμε σήμερα. Τον Κορωνοϊό. (Ανοίξτε παρακαλώ τους υπερσυνδέσμους).

1. Παραμύθι για τον Κορωνοϊό.

https://660919d3-b85b-43c3-a3ad-3de6a9d37099.filesusr.com/ugd/64c685_63d286ef487b437fb4aaa3c6ea2c01c4.pdf

 

2. Ένας ιός με κορώνα: Παραμύθι https://online.fliphtml5.com/ksfx/tcou/#p=11

 

3. Κορωνοϊός ο Πονηρός Ταξιδευτής: πατήστε και ανοίξτε:

Animation υπερσύνδεσμος

4, Με την εικόνα του κορωνοϊού από το εξώφυλλο του βιβλίου που σας έστειλα, έφτιαξα ένα παζλ στο πρόγραμμα   jigsawplanet.com com,  για να παίξουν τα παιδιά.

Πατήστε και ανοίξτε τον υπερσύνδεσμο. Στη συνέχεια αριστερά κάτω πατήστε το 1ο εικονίδιο που δείχνει τις φωτογραφίες, για να βλέπει το παιδί ολοκληρωμένη την εικόνα που θα φτιάξει. Έπειτα πατήστε αριστερά, το κυκλικό σχήμα πάνω στην εικόνα, για να ξεκινήσει το παιδί.

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=1cbc568d18dc

 

Θα τα πούμε  αύριο Να περνάτε καλά!