Κυνηγοί καρότων

Τα λαγουδάκια του Πάσχα πείνασαν! Κι όμως παντού μέσα στο σπίτι υπάρχουν καρότα. Είναι αυτά που φτιάξαμε. Ποιοι; Εμείς! Πως; Πήραμε άδεια ρολά από χαρτί υγείας. Πατάμε το κάθε ρολό και από τη μία μεριά χαράζουμε απαλά ένα ημικύκλιο με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού. Το ίδιο κάνουμε και από την αντίθετη όψη. Το άλλο άνοιγμα το κλείνουμε κάθετα με συρραπτικό.

Βάφουμε πορτοκαλί τα ρολά. Όσο τα αφήνουμε να στεγνώσουν κόβουμε χρωματιστές λωρίδες από περιοδικά.

Στερεώνουμε με συρραπτικό τις λωρίδες. Κλείνουμε τα από τα σημεία που έχουμε χαράξει και σηκώνουμε όρθιες τις ταινίες μας. Τα καρότα είναι έτοιμα!

Τώρα θα ετοιμάσουμε το Κυνήγι των Καρότων. Αποφασίζουμε (οι γονείς) πού θα κρύψουμε τα καρότα (κάτω από τον καναπέ, το κρεβάτι, μέσα σε συρτάρια- ντουλάπια-κατσαρόλες…) Γράφουμε απλά αινίγματα για την κάθε κρυψώνα (πχ “Το βράδυ σε κοιμίζω πάνω στα τέσσερά μου πόδια”= κρεβάτι, “Τάπερ φυλάω σε ράγες τσουλάω”= συρτάρι με τάπερ, κλπ). Κάθε αίνιγμα είναι γραμμένο σε ένα χαρτάκι. Αρχίζουμε να κρύβουμε τα καρότα μας. Κάθε φορά βάζουμε μέσα στο καρότο το αίνιγμα της επόμενης κρυψώνας. Αν θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι πιο λαχταριστό, βάζουμε μέσα σε κάθε καρότο και μια λιχουδιά! Κρατάμε ένα καρότο για την αρχή: το ανοίγουμε και διαβάζουμε το αίνιγμα και… οι κυνηγοί καρότων ξεκινούν! Καλή διασκέδαση λαγουδάκια μου!