ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΑΡΤΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ

Πρωτομαγιά στο νηπιαγωγείο( α΄μέρος)

Απρ 202026

Πρωτομαγιά στο νηπιαγωγείο

Αγαπημένα μας παιδιά πότε πέρασε το Πάσχα, πότε έφτασε η Πρωτομαγιά και εμείς ακόμα μένουμε σπίτι !!!Ας ευχηθούμε Όχι για πολύ ακόμη …..

Μας λείπετε αγαπημένα μας παιδιά.Το γέλιο σας , η αγκαλιά σας ,τα αστειάκια μας , η πρωϊνή κουβεντούλα,το παιγνίδι στις γωνιές,στο διάλειμμα.Μας λείπουν όλα αυτά και άλλα πολλά ακόμα από την καθημερινή μας επαφή  στο σχολείο.Όλο αυτό το δύσκολο διάστημα κρατάμε επικοινωνία μέσα από τηλέφωνα,βιντεοκλήσεις,messenger,viber,την ιστοσελίδα του νηπιαγωγείου μας.Προσπαθούμε να διατηρήσουμε επαφή.Ναι!!! Καλή η τεχνολογία αλλά το δια ζώσης δεν συγκρίνεται με τίποτα και ακόμα περισσότερο σε  αυτές τις ηλικίες.Το καταλαβαίνουμε και  ξέρουμε ότι είναι δύσκολο και για τους γονείς .Ας κάνουμε όλοι λίγο ακόμα υπομονή κι ας ελπίσουμε γρήγορα να ξαναβρεθούμε.

Μέχρι τότε όμως κάνουμε ότι μπορούμε!!!

Πάμε λοιπόν να δούμε  τι γιορτάζουμε την πρωτομαγιά.

Τι γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά

Την Πρωτομαγιά του 1886, τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας με σύνθημα «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο».Τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα και πάνω από 80.000 στο Σικάγο.

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο

https://blogs.sch.gr/nipagsp/2018/04/30/%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ac/?fbclid=IwAR12XdDimmamb_5FPCd4j0C2DDuIQY4Y2cc2QCgIvLT8sl5GlhCAMXtJH6w

Ο Μάϊος όμως είναι και ο μήνας των λουλουδιών.Γιορτάζουν τα λουλούδια ,γιορτάζει  η φύση που γίνεται πολύχρωμη!!!

Ας δούμε λοιπόν και ας παρατηρήσουμε μερικούς σχετικούς πίνακες ζωγραφικής   με θέμα την Πρωτομαγιά  και τα έθιμα κάποιων περιοχών .

Γερανιώτης Δημήτριος-κοπέλα σε αγρό

Καγιαδάκης Στέλιος-Ανοιξη

Αγαπητοί γονείς ζητήστε από το παιδί σας να σας πει ποιος πίνακας του άρεσε περισσότερο.Να σας  περιγράψει σε αυτόν τον πίνακα ότι βλέπει.Ανθρώπους ,τη φύση,τα λουλούδια…Τι κάνουν οι άνθρωποι; Τι εποχή του θυμίζει ο πίνακας και γιατί.Τι νιώθει όταν βλέπει  το συγκεκριμένο πίνακα …

Στη συνέχεια παιδιά μπορείτε να ζωγραφίσετε και εσείς τον δικό σας πίνακα .Χρησιμοποιείστε τους μαρκαδόρους και τα χρώματα που έχετε στο σπίτι .

Ώρα για τραγούδι:

Πάμε να ακούσουμε τραγούδια για το Μάη

Μες του Μαγιού τις μυρωδιές

 

Λουλουδόκοσμος

λουλούδια ας διαλέξουμε

Αν είμασταν στο σχολείο θα είχαμε φέρει λουλούδια και θα φτιάχναμε ένα όμορφο στεφάνι .Δείτε μερικές φωτογραφίες από προηγούμενες χρονιές.

Πριν φτιάξουμε το στεφάνι  μας με τα λουλούδια που θα φέρναμε στο σχολείο,θα παίζαμε με αυτά.Θα τα παρατηρούσαμε,θα  τα περιγράφαμε,θα λέγαμε τα ονόματά τους,θα βλέπαμε και θα ονομάζαμε τα χρώματά τους ,θα τα μυρίζαμε,θα τα ομαδοποιούσαμε( θα τα βάζαμε σε παρεούλες τα ίδια λουλούδια ή αυτά που είχαν το ίδιο χρώμα) και άλλα πολλά!!!

Φτιάξτε λοιπόν και εσείς από το σπίτι ζευγάρια με τα ίδια λουλούδια.Πόσα ζευγάρια φτιάξατε; .Φωτογραφήστε τα και στείλτε μας το αποτέλεσμα.Αν έχετε μαζέψει αρκετά λουλούδια φτιάξτε και τριάδες.Πόσες τριάδες φτιάξατε; Ή φτιάξτε παρεούλες με τα λουλούδια που έχουν το ίδιο χρώμα….

Μπορείτε να μας πείτε τι λουλούδια μαζέψατε;

Αν θέλετε γράψτε σε χαρτί  κάποια από τα ονόματα των λουλουδιών  και ζωγραφίστε τα.

Π.χ  Γράφουμε τριαντάφυλλο ή μαργαρίτα   και ζωγραφίζουμε όπως μπορούμε ένα τριαντάφυλλο ή μια μαργαρίτα ή ότι άλλο θέλετε.

Άλλη μια ιδέα που θα μπορούσαμε να κάνουμε στο νηπιαγωγείο μας θα ήταν να φτιάξουμε στεφάνια με χαρτόνια ,χρωματιστά χαρτιά,κορδέλες,κουμπιά, καπάκια, εφημερίδες   κ.λ.π

Δείτε μερικές παλαιότερες δημιουργίες.

Χρησιμοποιείστε λοιπόν ότι υλικά έχετε διαθέσιμα στο σπίτι και φτιάξτε τα δικά σας χάρτινα στεφάνια με κολάζ ή ακόμα και ζωγραφίστε τα.Να σας θυμήσουμε μερικές οδηγίες:

Το στεφάνι τι σχήμα έχει παιδιά; Τι είπατε;

Ναι!!! Στρογγυλό.Πως μπορείτε  να φτιάξετε ένα στρογγυλό σχήμα; Ή μόνοι σας  σχεδιάστε ένα κύκλο(φυσικά μπορείτε!!!) ή βρείτε κάτι στρογγυλό (πιάτο,μπολ ),βάλτε το πάνω στο χαρτί  και φτιάξτε το περίγραμα.Τώρα για τα λουλούδια.Μπορείτε απλά γύρω-γύρω να τα ζωγραφίσετε ή πιο καλά να πάρετε χρωματιστά χαρτιά και να κόψτε λουλουδάκια .Τέλος τα κολλάτε γύρω-γύρω από το κύκλο .Έτοιμο το στεφανάκι σας !!!

Ανυπομονούμε να δούμε τα αποτελέσματα!!!

Μπορείτε να παίξετε με τα παρακάτω παιγνίδια:

Πάζλ

Πίνακας ζωγραφικής του Γερανιώτη Δημήτριου –κοπέλα σε αγρό.Να σας θυμήσουμε πως πατώντας πάνω στο φαντασματάκι βλέπετε αχνά τον πίνακα και αν θέλετε να μεγαλώσετε το παζλ πατάτε το τετραγωνάκι κάτω δεξιά με το βελάκι.

Παιγνίδι  μνήμης

Αν πατήσετε στο σύνδεσμο κάτω ακριβώς από το παιγνίδι σας βγάζει στην σελίδα learning apps και εκεί μπορείτε να το παίξετε με πιο μεγάλη την εικόνα.

 

Αριθμογραμμή

Παιγνίδι αντιστοίχισης αριθμού με ποσότητα:

Στο μαυροπίνακα συνθέστε τη λέξη Πρωτομαγιά:

Για να φαίνονται καλά όλα τα γράμματα πηγαίνετε στη σελίδα στο Learning apps πατώντας το σύνδεσμο που είναι παρακάτω.

Σταυρόλεξο.Δες την εικόνα .Τι είναι;

Μπορείτε να φτιάξετε την Πρωτομαγιά το δικό σας στεφάνι  με ότι λουλούδια έχετε στον κήπο σας κα να μας στείλετε φωτογραφίες.

Οι δραστηριότητες που σας προτείνουμε αγαπημένα μας παιδιά είναι για όλη την εβδομάδα.Οπότε ξεκινήστε σιγά-σιγά…και περιμένουμε να μας στείλετε φωτογραφίες από τις δραστηριότητες που θα κάνετε!!!

Σας αγαπάμε πολύ!!!

Σας ευχόμαστε

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ,ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

από κάτω από: ΓΙΟΡΤΕΣ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ δημιουργικές δραστηριότητες, ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρωτομαγιά στο νηπιαγωγείο( α΄μέρος)    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Άδεια Creative Commons

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Σελίδες

Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ

Πατήστε εδώ.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων