«Μεταμορφώνοντας το μαγαζάκι της τάξης μας», τα εγκαίνια!

Την Πέμπτη 30/11/17 στην τάξη της κας Ρούλας εγκαινιάσαμε το μαγαζάκι της τάξης, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούμε (ανθρωπογενές περιβάλλον) φέτος στο νηπιαγωγείο μας! Τα παιδιά, μετά από πλήθος εργασιών και δραστηριοτήτων (ομαδοποιήσεις και ταξινομήσεις των φρούτων και των λαχανικών, γραφή πινακίδων, κατασκευή ταμειακής μηχανής, εξοικείωση με τα νομίσματα, απαριθμήσεις, αντιστοιχίσεις ποσοτήτων κ.α.), αφού αποφάσισαν την ημέρα των εγκαινίων, κάλεσαν έναν «επίσημο» για να κόψει την κορδέλα του καινούριου τους καταστήματος! Τιμώμενο πρόσωπο λοιπόν η κα Ζαχαρούλα, υποδιευθύντρια του  συστεγαζόμενου Δημοτικού Σχολείου, συνοδευόμενη από την κα Κατερίνα, δασκάλα της Α’ δημοτικού!

Από κάθε εγκαίνια που σέβονται τον εαυτό τους, φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα πλούσια εδέσματα (προσφορά από τους αγαπητούς γονείς των παιδιών), και το ιδιαίτερο γλυκισματάκι όπου πάνω του αναγραφόταν η φράση: «καλές δουλειές»!

IMG-b6b578922e3dbbbbbd3236157c98d922-V IMG-ec96cc8af29892e734fc5d31fadf2bf0-V IMG-f3f841af1a38e81eb176cb344e90546c-V

καλές καλες1

 

Τα παιδιά κάθισαν στο τραπέζι των εγκαινίων, και η κα Ζαχαρούλα έσπευσε να κόψει την κορδέλα και να κληρώσει το πρώτο ζευγάρι που θα εγκαινίαζε το μαγαζάκι! Τα δυο τυχερά νήπια, η Χριστίνα και ο Ντάνι, φόρεσαν τις ποδιές τους, τα καπέλα τους, και άνοιξαν το μαγαζι! Αλλά και η κα Ζαχαρούλα δεν έφυγε με άδεια χέρια, καθώς τα παιδιά της παρέδωσαν ευχαριστήρια κάρτα, γραμμένη απ’ τα χεράκια τους, και μια υπέροχη ανθοδέσμη!

ντύσιμο δώρα δωρα1

κορδέλα μαγ1 μαγ2

 

πορτοφόλι    σοφια

 

Τα νήπια πήραν τα πορτοφόλια τους και μπήκαν στη σειρά για να κάνουν τα ψώνια τους!

Έδιναν τα ευρώ τους, και ο μαγαζάτορας τους έκοβε την απόδειξη!

απόδειξη

Με βιωματικό τρόπο (μέθοδος project) και μέσα από το παιχνίδι ρόλων τα νήπια οικοδομούν τη γνώση και διδάσκονται τα γνωστικά αντικείμενα (γλώσσα, μαθηματικά, μελέτη περιβάλλοντος), μέσω της μεταξύ τους αλληλεπίδρασης και της ανατροφοδότησης από τη νηπιαγωγό τους!

Η κα Κατερίνα στο διάλειμμα του δημοτικού σχολείου, έφερε και την τάξη της Α’ δημοτικού! Τα πρωτάκια, αφού παρέλαβαν τα ευρώ από την «τράπεζα», ψώνισαν κι εκείνα με τη σειρά τους, στο μανάβικο του νηπιαγωγείου μας!

α α1

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδάκια, που έκαναν όντως χρυσές δουλειές! Απολογισμός ημέρας: Είσπραξη 75 ευρώ!