το ποτηράκι-κλόουν για τα αποκριάτικα δωράκια μας, η κυρά Σαρακοστή μας και ένα θεατρικό παιχνίδι στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται στο κλασικό τμήμα!

Φέτος την Απόκρια γνωρίσαμε τον Φλούφλη, τον κλόουν, ο οποίος είχε χάσει το χαμόγελό του, και τελικά το βρήκε με τη βοήθεια των παιδιών (παραμύθι από παλαιό τεύχος του περιοδικού «Σύγχρονο Νηπιαγωγείο»). Τον βοηθήσαμε να βρει λέξεις που αρχίζουν με τις φωνούλες της λέξης «κλόουν», τον βάλαμε επάνω στο ποτηράκι που φτιάξαμε για να βάλουμε μέσα τα μπαλόνια τις σερπατίνες και τις σφυρίχτρες μας (οι σφυρίχτρες και τα μπαλόνια προσφορά της κ. Ασπασίας, μητέρας του ολοήμερου τμήματος, την οποία υπέρ-ευχαριστούμε!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ακόμη, με την ευκαιρία του μασκέ πάρτυ που πραγματοποιήθηκε την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς στο σχολείο μας, παίξαμε ένα θεατρικό παιχνίδι στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιούμε φέτος στο κλασικό τμήμα με τίτλο: «οι μικροί/ές ηθοποιοί ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον κόσμο». Τα παιδιά έπρεπε να σχηματίσουν ζευγάρια και να εκτελέσουν διαδρομές στο χώρο μεταφέροντας ένα μπαλόνι με το σώμα τους. Ποια η δυσκολία; Δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους! Τα παιδιά διασκέδασαν πραγματικά με το παιχνίδι και τα κατάφεραν θαυμάσια!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Τέλος, για να γιορτάσουμε την έναρξη της Σαρακοστής, τα νήπια έβαψαν τη δική τους ομαδική κυρά Σαρακοστή κι έγραψαν μερικές ιδέες για το τραπέζι της! Κατόπιν, κόλλησαν εικόνες από φαγητά νηστίσιμα κι όχι αρτύσιμα!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

καλή Σαρακοστή σε όλους, και πάλι (λόγω χρονοκαθυστέρησης της ανάρτησης!)