Χριστούγεννα και παιδική λογοτεχνία!

Χριστούγεννα και παιδική λογοτεχνία!

 

Η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε ταξίδευε στην πόλη μας και μάγεψε με την αφήγησή της  εκπαιδευτικούς και παιδιά τόσο στο Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου ,όσο και στο Νηπιαγωγείο Ριζαριού!

Η γνωστή συγγραφέας  μας χάρισε  στιγμές μαγικές με το όμορφο παραμύθι της “Η Ανάσσα του Πάγου”. Μια καταπληκτική διαδραστική ιστορία που λάτρεψαν τα παιδιά και γοήτευσε μικρούς και μεγάλους .

Η δραστηριότητα αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης που εκπονούν σε συνεργασία  τα δύο σχολεία .  Ας σημειωθεί ότι μέρος των χρημάτων από τις πωλήσεις του βιβλίου πάει στο χαμόγελο του παιδιού!

Η Αριάδνη Δάντε γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Σπούδασε Μηχανικός Πληροφορικής, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ασφάλεια Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Δημιουργικής Γραφής στην κατεύθυνση της Εκπαίδευσης και Υποψήφια Διδάκτωρ στο πεδίο της Διδακτικής της Πληροφορικής. Καθημερινά απασχολείται ως Μηχανικός Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στον ελεύθερο χρόνο της δημιουργεί και υλοποιεί καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους. Τον Δεκέμβριο του 2013 τιμήθηκε με “Εύφημο μνεία” από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το διήγημα “Ο παππούς Χρήστος”, στον 58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Βιβλίου. Η απονομή της διάκρισης στάθηκε η αφορμή για να γνωρίσει καλύτερα τον κόσμο της Παιδικής Λογοτεχνίας και να υλοποιήσει πλήθος αξιόλογων πολιτιστικών δράσεων. Από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2020 κατάφερε να εκπαιδεύσει εθελοντικά περισσότερα από 7.000 άτομα -κυρίως παιδιά προσχολικής ηλικίας- σε αντικείμενα της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών μέσα από τα παιχνίδια ρόλων.

ανασα του πάγου120221221 1144362960Viber 2022 12 22 20 01 18 471

σε συνερρασία με το Νηπιαγωγείο Ριζαριού

82963

Αριάδνη να μας ξανάρθεις…