Το ρολόι του ελεύθερου χρόνου-Δικαιώματα παιδιών

Ένα πολύ ωραίο τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά, για τις μέρες αυτές που έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο. Ένα τραγούδι που κρύβει μέσα του ένα μυστικό, ένα μυστικό που φανερώνει το θέμα της τηλεδιάσκεψης με τα παιδιά!

 

Αφού ακούσατε αυτό το υπέροχο τραγούδι, πάμε να συζητήσουμε λιγάκι για τον ελεύθερο χρόνο…Όπως συζητήσαμε και στην τηλεδιάσκεψη, ο ελεύθερος χρόνος είναι δικαίωμα καθενός! Και πόσο μάλλον ενός παιδιού! Αλλά τα παιδιά δεν έχουν μόνο αυτά τα δικαιώματα. Για να δούμε τι δικαιώματα έχει κάθε παιδί, από τη στιγμή που γεννιέται…

Για περισσότερη συζήτηση στην τάξη, διαβάσαμε και την ιστορία «Ένας διαφορετικός κόσμος-τα Δικαιώματα του Παιδιού», την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Ένας διαφορετικός κόσμος-Τα δικαιώματα του Παιδιού

Έπειτα, ήρθε ο «Ευτύχης», ένας νέος φίλος μας, ο οποίος μένει πολύ κοντά στο σχολείο και αποφάσισε να μας μεταδώσει τις εμπειρίες του από τον κόσμο! Θέλησε, λοιπόν, να μας πει για τα δικαιώματα των παιδιών. Δείτε τις εικόνες από τα ταξίδια του Ευτύχη εδώ:

Διαφορές δικαιώματα

Κλείνοντας, αφού συζητήσαμε για όλα αυτά, αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας δέντρο για τα δικαιώματα των παιδιών! Αρκούσε μόνο να σχεδιάσουμε την παλάμη μας, να ζωγραφίσουμε σε αυτή το δικαίωμα που επιλέξαμε και όποιος ήθελε έγραφε και το δικαίωμα επάνω και….ιδού το αποτέλεσμα!

Το δέντρο των Δικαιωμάτων των Παιδιών

Μα ας αφήσουμε τα λόγια κι ας μάθουμε λιγάκι…παίζοντας!

 

Δημοσιεύθηκε στην Γλώσσα, Μαθηματικά, προτάσεις απασχόλησης. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.