Χελιδονίσματα

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Ομαλής Μετάβασης των νηπίων στο Δημοτικό, το Νηπιαγωγείο μας είχε τη χαρά να υποδεχτεί την Α΄ τάξη του Δημοτικού μαζί με την εκπαιδευτικό τους. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια όμορφη ευκαιρία για συνεργασία και κοινές δημιουργικές δραστηριότητες ανάμεσα στα παιδιά των δύο βαθμίδων.

Με αφορμή τον ερχομό της Άνοιξης, υλοποιήσαμε δράσεις σχετικές με τα «χελιδονίσματα», ένα από τα πιο όμορφα έθιμα της ελληνικής παράδοσης. Τα παιδιά, με ενθουσιασμό και φαντασία, κατασκεύασαν χελιδόνια χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, δίνοντας ζωή σε πολύχρωμες δημιουργίες.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί τραγουδήσαμε τα κάλαντα της Άνοιξης, γεμίζοντας τον χώρο με χαρούμενες φωνές και αισιοδοξία. Η συνεργασία αυτή ενίσχυσε το αίσθημα οικειότητας των νηπίων με το Δημοτικό σχολείο, καλλιέργησε τη δημιουργικότητα και προώθησε την αξία της παράδοσης μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που άφησε όμορφες αναμνήσεις σε μικρούς και μεγάλους!

2

1

3