Ομαλή Μετάβαση νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο – ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση

Η  μετάβαση των νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές περιόδους στη ζωή των παιδιών. Το Νηπιαγωγείο μας θέλοντας να υποστηρίξει και τους γονείς των παιδιών που θα μεταβούν στο Δημοτικό σχολείο, συμμετείχε στην ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την Ομαλή Μετάβαση, σε συνεργασία με άλλα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία του νομού μας. Η εισηγήτρια – ψυχολόγος , Κ. Αθηνά Νάντση αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα αυτής της περιόδου για τον ψυχισμό των παιδιών και τη μετέπειτα εξέλιξη τους καθώς και στην σπουδαιότητα της εμπλοκής των γονέων τους κατά την περίοδο της μετάβασης τους, δίνοντας πρακτικές και πολύτιμες συμβουλές.

1

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις Νηπιαγωγούς- Προϊσταμένες την Νηπιαγωγείων Παλατιτσίων και Σταυρού,  Βασιλείου Κωνσταντίνα και Κουτσογιώτα Αλεξάνδρα και τη Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Σταυρού, Σαββίδου Όλγα για το κάλεσμα και τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους γονείς για την ανταπόκριση και συμμετοχή τους.

Συμμετοχή στο διαπεριφερειακό θεματικό δίκτυο: “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”

Συμμετείχαμε και φέτος στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο: “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” με κύριο στόχο την εκπαίδευση των παιδιών στη σωστή χρήση του διαδικτύου


Μετάβαση στο sway.office.com.

Συμμετοχή σε φιλανθρωπικό παζάρι

Το Νηπιαγωγείο μας στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning: “Κόκκινη κλωστή δεμένη δεξιότητες γυρεύει”  και της θεματικής ενότητας “Φροντίζω το Περιβάλλον” των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, διοργάνωσε φιλανθρωπικό παζάρι με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά στην αυλή. Τις κατασκευές αυτές δημιούργησαν τα παιδιά με τη βοήθεια των γονέων τους. Αντί χρημάτων συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς για την άμεση ανταπόκριση τους.

https://www.alexandria.gr/efcharistirio-apo-to-koinoniko-pantopoleio-tou-dimou-aleksandreias-stous-chorigous-tis-periodou-tou-pascha/



Λήψη αρχείου