Την Παρασκευή ζήσαμε μια ξεχωριστή αποκριάτικη γιορτή στο νηπιαγωγείο μας — γεμάτη παιχνίδια, μουσική και απίστευτη διάθεση! Τα παιδιά ήρθαν ντυμένα με υπέροχες αποκριάτικες στολές και ήταν έτοιμα για χορό και διασκέδαση από την πρώτη στιγμή!
Παιχνίδι «Χάσκα» με Καραμέλες
Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια της ημέρας ήταν η «Χάσκα» — ένα παραδοσιακό αποκριάτικο παιχνίδι που στηρίζεται στην κίνηση, το γέλιο και… τις καραμέλες!
Τα παιδιά γέλασαν και διασκέδασαν ενώ προσπαθούσαν να πιάσουν καραμέλες και να ολοκληρώσουν την πρόκληση του παιχνιδιού — μια στιγμή που ένωσε όλη την ομάδα με χαρά και συνεργασία.
Το Γαϊτανάκι — Χορός & Παράδοση
Ένα άλλο αποκριάτικο έθιμο που ενθουσίασε τα παιδιά ήταν το γαϊτανάκι — ένας παραδοσιακός κύκλος χορού όπου τα παιδιά κρατούν πολύχρωμες κορδέλες γύρω από έναν στύλο και πλέκουν τις κορδέλες όσο χορεύουν. Αυτό το παιχνίδι-χορός συνδέεται με τα καρναβαλικά έθιμα της ελληνικής παράδοσης και συμβολίζει τη χαρά και την ενότητα του κοινού παιχνιδιού.
Ο ρυθμός, τα χρώματα και η συνεργασία δημιούργησαν μια μελωδική και γιορτινή ατμόσφαιρα που τα παιδιά απολάμβαναν με ενθουσιασμό.
Χορός & Διασκέδαση
Μετά τα παιχνίδια, σειρά είχε ο χορός! Τα παιδιά χόρεψαν στους αγαπημένους τους ρυθμούς, γέλασαν μαζί και έδειξαν την ενέργεια και τη χαρά τους. Ήταν μια υπέροχη στιγμή όπου όλοι — μαθητές, νηπιαγωγοί — μοιραστήκαμε την ίδια γιορτινή διάθεση.
Ευχαριστούμε για την Καταπληκτική Ημέρα!
Το αποκριάτικο πάρτι μας ξεχείλιζε από χαμόγελα, παιχνίδι και δημιουργικότητα.
Όλοι μαζί ζήσαμε μια μαγική μέρα γεμάτη καρναβαλική διάθεση, όπου τα παιδιά έπαιξαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους — μια εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό!
