2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Την Παρασκευή 1/4/2016 γιορτάσαμε γονείς και παιδιά μία μέρα νωρίτερα την Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου θέλοντας να τονίσουμε την αξία της καθώς και την αξία ανάγνωσης ενός βιβλίου.

Η ανάγνωση ενός βιβλίου βοηθάει τον μικρό μας αναγνώστη να αναγνωρίσει και να μπορέσει να εκφράσει τα αισθήματα του.Δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στο παιδί και τον γονέα την ώρα που από κοινού ταξιδεύουν στη χώρα του βιβλίου, μαζί γελούν , συγκινούνται … Γι΄αυτό προτείνουμε το παιδί αν είναι δυνατόν να βρίσκεται μέσα στην αγκαλιά του γονέα του. Η σωματική επαφή προσφέρει μία επιπλέον οικειότητα και ισχυροποιεί το δεσμό που ήδη υπάρχει.

Επιπλέον τα οφέλη για τα παιδιά της δική μας ηλικίας είναι πολλά : εμπλουτισμός της φαντασίας, του παιχνιδιού, του λεξιλογίου του. Μπορεί να επιλύει ευκολότερα καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητα του αποκτώντας εμπειρίες μέσα από τους ήρωες των βιβλίων του. Μαθαίνει να αγαπά και να εκτιμά τα βιβλία και καταλήγει να γίνει ένας μελλοντικός Φιλαναγνώστης. Χωρίς να το καταλάβει ή να δυσανασχετήσει έχει μετατραπεί σε έναν περίεργο και δημιουργικό με φαντασία άνθρωπο.

DSCN3954DSCN3961DSCN3962

DSCN3956DSCN3964DSCN3965DSCN3966

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *