Η υγιεινή των χεριών και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας

Το τρίτο δικαίωμα στο οποίο αναφερθήκαμε είναι το δικαίωμα όλων των παιδιών του κόσμου να τρέφονται σωστά και να έχουν την περίθαλψη που χρειάζονται προκειμένου να μεγαλώνουν “σωστά” και γερά.

Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι τους. Όλοι για μέρες γίνονται γιατροί και ασθενείς με τη σειρά τους

DSCN3778 DSCN3780

 

 

Μέσα στα πλαίσια λοιπόν του προγάμματος μας επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι κυρίες Δαλαμπίρα Αναστασία, Διαμαντοπούλου Αρετή, Κατερίνα Μπερτένη Υπεύθυνες του τμήματος Λοιμώξεων του Μαμάτσειου Νοσοκομείου και του κέντρου Υγείας Σιάτιστας μαζί με τη Διευθύνουσα τους κυρία Κωνσταντινίδου Άννα

DSCN3761 DSCN3759

 

Μας ενημέρωσαν σχετικά με την καθαριότητα και την υγιεινή των χεριών μας, μας μίλησαν για τα μικρόβια,μας έδειξαν το σωστό τρόπο να πλένουμε τα χέρια μας.

DSCN3771

Με έναν πολύ απλό τρόπο μας έπεισαν για το πόσο εύκολα μεταδίδονται τα μικρόβια από τον έναν στον άλλο. Έβαλαν κρυφά λίγη μπογιά στα χέρια τους ,εξήγησαν στα παιδιά ότι θα προσπαθούσαν να δώσουν χρώμα στα μικρόβια και στη συνέχεια με διάφορες αφορμές ακούμπησαν κάποια παιδιά στα χέρια ,τα οποία τα προέτρεψαν στη συνέχεια να ακουμπήσουν διάφορα πράγματα μέσα στην τάξη. Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσουν όλα όσα άγγιζαν με χρώμα κι έτσι να καταλάβουν πόσο εύκολα μεταδίδονται τα μικρόβια μόνο που αυτά δεν μπορούμε να τα δούμε.

DSCN3770  DSCN3768

Ανταλλάξαμε δώρα. Εμείς τους χαρίσαμε μία αφίσα, που είχαμε φτιάξει από την προηγούμενη και οι νοσηλεύτριες μας μας χάρισαν την δική τους αφίσα, να την κρεμάσουμε για να θυμόμαστε όσα μας δίδαξαν.

DSCN3753 DSCN3752

DSCN3774

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας και την ενημέρωση σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *