Αμυγδαλιά

Αφορμή για το μύθο της αμυγδαλιάς οι ανθισμένες αμυγδαλιές στο χωριό μας.

Ήταν κάποτε στη Θράκη, μια πανέμορφη πριγκίπισσα, η Φυλλίς, η οποία ερωτεύτηκε το γιο του Θησέα, τον Δημοφώντα. Οι δύο νέοι γνωρίστηκαν όταν το καράβι του νεαρού Αθηναίου Δημοφώντα επέστρεφε από την Τροία.

Παντρεύτηκαν αλλά μετά από λίγο καιρό ο νεαρός Αθηναίος νοστάλγησε την πατρίδα του και η ερωτευμένη πριγκίπισσα μη αντέχοντας να τον βλέπει στεναχωρημένο ,τον άφησε να γυρίσει πίσω και αν την αγαπούσε πραγματικά θα ξαναγύριζε και τότε θα ήταν πραγματικά και ειλικρινά δικός της.
Έτσι κι έγινε, και η ερωτευμένη Φυλλίς έμεινε μόνη να περιμένει τον εκλεκτό της για χρόνια ώσπου μαράζωσε και πέθανε από τη θλίψη της.Όμως οι θεοί που ήξεραν την ιστορία της την μεταμόρφωσαν σε δέντρο για να μπορεί να περιμένει για περισσότερα χρόνια τον αγαπημένο της.Έτσι η ερωτευμένη γυναίκα δεν πέθανε αλλά έγινε το δέντρο, που έμελλε να γίνει σύμβολο της ελπίδας : η Αμυγδαλιά.

Στην ερώτηση μας αν έχουν δοκιμάσει αμύγδαλα μας είπαν πως είναι πολύ νόστιμα και πως η μαμά τους τα χρησιμοποιεί για να φτιάχνει γλυκά όπως αμυγδαλόπιτα, μπακλαβά..

Παίξαμε παιχνίδια γλωσικά

Πως λέγεται ο δέντρο που μας δίνει μήλα. πορτοκάλια

Από ποιο δέντρο παίρνουμε τα αμύγδαλα τα καρύδια..

Δημιουργήσαμε πίτες και σαλάτες με τους καρπούς των δέντρων

Εκείνο βέβαια που ενθουσίασε τα παιδιά ήταν η δημιουργία πίτας, σαλάτας με υλικά παράξενα όπως βίδες πρόκες κατσαβίδια….

Μεταμόρφωσαν την παλάμη τους σε δέντρο και τοποθέτησαν άνθη με μπαλάκια από χαρτοπετσέτα ή ποπ κορν Έδωσαν τίτλο στη ζωγραφιά τους χρησιμοποιώντας για την αποτύπωση του τίτλου την αφίσα της αλφαβήτας

Ανάρτησαν τις δημιουργίες τους στον ηλεκτρονικό πίνακα του σχολείου

Ζωγραφιές των παιδιών Νηπιαγωγείο Αφρατίου 2020 – 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *