Αυτά είναι μερικά απ’ όσα κάναμε Παρέα!!
Γνωριστήκαμε από την αρχή και παίξαμε πολλά παιχνίδια για το δέσιμο της Ομάδας!!
Δραματοποιήσαμε το βιβλίο με τίτλο “Του σχοινιού τα μανταλάκια” και μιλήσαμε για την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας.
Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης των εργαστηρίων δεξιοτήτων μιλήσαμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα με έμφαση στα δικαιώματα των παιδιών και ζωντανέψαμε πίνακες ζωγραφικής!!
Το βιβλίο “Το θαλάσσιο τσίρκο του Χουάν Μιρό” μας ενέπνευσε να μιλήσουμε για τις γραμμές.
Μιλήσαμε για την οικογένειά μας, τον εαυτό μας και επεξεργαστήκαμε το όνομα μας αλλά και τα συναισθήματα μας!
Με αφορμή τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και της 17 Νοέμβρη μιλήσαμε για την αξία της Ειρήνης και τη δυστυχία του Πολέμου καθώς και για τα πολιτεύματα της Δημοκρατίας και της Δικτατορίας
Συμμετείχαμε στη ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα με δύο προγράμματα. Έτσι εργαζόμενοι σε ομάδες σπάσαμε τους κώδικες για τα χρώματα και το φθινόπωρο!
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης φτιάξαμε κουμπαράδες και μιλήσαμε για τη συγκεκριμένη αξία όπου προσπαθήσαμε να διακρίνουμε την ανάγκη από την επιθυμία, καθώς και τη σημασία των χρημάτων ενώ εστιάσαμε στα πράγματα που δεν αγοράζονται με λεφτά.
Στις 3 Δεκεμβρίου ασχοληθήκαμε με την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία και μιλήσαμε για τα δικαιώματα των ατόμων αυτών καθώς και για την αξία της διαφορετικότητας. Έτσι λοιπόν δουλέψαμε ομαδικά και φτιάξαμε αφίσες για το συγκεκριμένο θέμα ενασχόλησής μας όπου φανταστήκαμε και φτιάξαμε ένα “Σχολείο για Όλους” που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα του καθενός μας.
Τα Χριστούγεννα στολίσαμε το δέντρο μας, χαρίσαμε με τα χέρια μας το φως για το νέο έτος και δραματοποιήσαμε τη γέννηση του Χριστού στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας.





































































