Επιστροφή στο σχολείο…..με ασφάλεια!

Επιστρέφουμε στο σχολείο με self test. Εκδόθηκε η σχετική ΚΥΑ:

file:///C:/Users/nip-Ag-Dim/Downloads/document_17_1%20(1).pdf

Τα self test θα τα  προμηθεύονται οι γονείς από τα φαρμακεία τις καθημερινές. Σε ανήλικους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από τους γονείς/κηδεμόνες.

 Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19,  διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Τα βήματα είναι τα εξής:

  • Γονείς, κηδεμόνες των μαθητών παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από Τετάρτη 5 Μαΐου.

Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

  • Οι μαθητές κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους από ενήλικο (πατέρας , μητέρα). Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί και πάντως πριν περάσουν 24 ώρες από την ώρα προσέλευσης στο σχολείο.
  • Οι γονείς δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr . Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκτυπωτής, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση (επισυνάπτεται) που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Προσοχή: Δε θα επιτρέπεται η είσοδος μαθητή/τριας στο σχολείο ή στο λεωφορείο, χωρίς την επίδειξη της σχολικής κάρτας.. Ο μαθητής θα παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο σχολείο για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι κηδεμόνες του τον παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης  και επιστρέφουν στο σχολείο.