Bravo Schools-Διάκριση του σχολείου μας

Με μεγάλη χαρά μας ανακοινώθηκε ότι το σχολείο μας αναδείχτηκε στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2019 και έλαβε διάκριση στην κατηγορία Σχέδια Μαθήματος στο Στόχο 4 (Ποιοτική Εκπαίδευση)με τη συμμετοχή του με τίτλο “Ο δρόμος προς την αειφορία μέσα από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης”.Τo Bravo Schools, o Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ, ολοκληρώθηκε  με τη συμμετοχή  294 σχολείων που με 738 σχολικές προσεγγίσεις κατέγραψαν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σχολείο μας ήταν το μοναδικό Νηπιαγωγείο σε όλη την Ελλάδα που πήρε διάκριση στο συγκεκριμένο Στόχο 4.

Με τη συμμετοχή  μας και τη διάκριση στο Bravo Schools, το σχολείο μας εντάσσεται στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ του ΟΗΕ(in action SGDs Schools Club) και γινόμαστε μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων!

Οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη όπως αποκαλούνται, θεσπίστηκαν το 2015 και καλύπτουν θέματα όπως, η φτώχεια, η ισότητα των φύλων, η υγεία, η εκπαίδευση, η χρηστή διακυβέρνηση, η μετανάστευση, η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το δικό μας Σχέδιο μαθήματος που διακρίθηκε.

https://observatory.sustainablegreece2020.com/en/schools-practices/o-dromos-pros-thn-aeiforia-mesa-apo-toys-17-stoxoys-biwsimhs.1344.html