Η 25η Μαρτίου στο νηπιαγωγείο μας!
Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για την Ελλάδα μας, καθώς είναι αφιερωμένη τόσο στην ιστορία όσο και στην εκκλησία μας.
Μάθαμε τι γιορτάζουμε τη μέρα αυτή και μιλήσαμε για τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης. Γνωρίσαμε τους ήρωες και είδαμε εικόνες και βίντεο που μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα εκείνη την εποχή. Τα παιδιά ζωγράφισαν ό,τι τους έκανε εντύπωση και ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβουν τις δύσκολες αυτές έννοιες,όπως σκλαβιά,επανάσταση,ήρωας,κλεφτοπόλεμος,κρυφό σχολειό,ελευθερία,…είναι να το βιώσουν όσο γίνεται με μια δραματοποίηση! Έτσι, αναπαραστήσαμε τον χορό του Ζαλόγγου, αλλά και τους ήρωες που πολεμούσαν με θάρρος και περηφάνια, τιμώντας όσους αγωνίστηκαν ηρωικά για την ελευθερία.
Στη συνέχεια, μάθαμε για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τι σημαίνει αυτή η μεγάλη γιορτή. Μιλήσαμε για το χαρμόσυνο μήνυμα που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία και δραματοποιήσαμε τη σκηνή όπου της προσφέρει τον κρίνο. Τα παιδιά την αποτύπωσαν και μέσα από τις ζωγραφιές τους, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.
Και φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι όμορφες κατασκευές μας, φτιαγμένες με φαντασία,αγάπη και τιμή για τη σημαντική αυτή ημέρα!
Τέλος, οι μέρες αυτές κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση της γιορτής μας όπου με τραγούδια και ποιήματα αποδώσαμε έναν μικρό φόρο τιμής στους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και σε όλους τους απανταχού Έλληνες!















































