Άρθρα ανά μήνα: Φεβρουάριος 2026
Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2026-2027
Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής για Κηδεμόνες
Κυρά Σαρακοστή στο Νηπιαγωγείο μας 🌸
Η περίοδος της Σαρακοστής ξεκίνησε και στο Νηπιαγωγείο μας γνωρίσαμε ένα παλιό και όμορφο έθιμο της παράδοσής μας: την Κυρά Σαρακοστή!
Η Κυρά Σαρακοστή είναι ένα παραδοσιακό ημερολόγιο που μετρά τις εβδομάδες μέχρι το Πάσχα. Έχει επτά πόδια — ένα για κάθε εβδομάδα της Σαρακοστής — και κάθε Παρασκευή κόβουμε ένα ποδαράκι, περιμένοντας με χαρά τη μεγάλη γιορτή της Ανάστασης.
Στην τάξη μας:
🎨 Μιλήσαμε για τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.
✂️ Κατασκευάσαμε τη δική μας Κυρά Σαρακοστή με χαρτόνια και χρώματα.
🧮 Μετρήσαμε τα ποδαράκια και μάθαμε να υπολογίζουμε τις εβδομάδες μέχρι το Πάσχα.
Μέσα από τη δραστηριότητα αυτή, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά, ανέπτυξαν τη δημιουργικότητά τους και συνεργάστηκαν με ενθουσιασμό!
Καλή Σαρακοστή σε όλους με υγεία και χαμόγελα! 🌷
🎭 Αποκριάτικες Δραστηριότητες στο Νηπιαγωγείο μας! 🎨
Οι Απόκριες έφτασαν και το νηπιαγωγείο μας γέμισε χρώματα, χαμόγελα και δημιουργία!
Αρχικά, μιλήσαμε για τα έθιμα των Αποκριών σε όλη την Ελλάδα. Γνωρίσαμε παραδοσιακές γιορτές και δρώμενα από διάφορα μέρη της χώρας μας, από το Πατρινό Καρναβάλι στην Πάτρα μέχρι το Γαϊτανάκι που συναντάμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν μαθαίνοντας πώς γιορτάζονται οι Απόκριες σε κάθε τόπο!
Στη συνέχεια, πιάσαμε δουλειά! 🎨
Φτιάξαμε τις δικές μας αποκριάτικες μάσκες με πολλά χρώματα και φαντασία. Δημιουργήσαμε χαρούμενους κλόουν και κάναμε όμορφες εργασίες σχετικές με τις Απόκριες!
Φυσικά, δεν έλειψε η μουσική και ο χορός! 💃🕺
Τραγουδήσαμε αποκριάτικα τραγούδια, χορέψαμε όλοι μαζί και διασκεδάσαμε με την καρδιά μας. Και όταν ήρθε η μεγάλη μέρα, μασκαρευτήκαμε με τις στολές μας και το σχολείο μας γέμισε πριγκίπισσες, σούπερ ήρωες, ζωάκια και πολλούς ακόμα ήρωες της φαντασίας!
Με αφορμή και την Καθαρά Δευτέρα, μιλήσαμε για το έθιμο του χαρταετού. Κατασκευάσαμε τον δικό μας πολύχρωμο χαρταετό και τον πετάξαμε ψηλά, βλέποντάς τον να χορεύει στον ουρανό! 🪁
🌟 Τσικνοπέμπτη στο Νηπιαγωγείο μας! 🌟
Σήμερα το σχολείο μας γέμισε πριγκίπισσες 👑, Spiderman 🕷️, αστροναύτες 🚀, πυροσβέστες 🧑🚒 και πολλούς ακόμα ήρωες! Όλοι μαζί ετοιμαστήκαμε να γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη με πολύ χαρά.
Μαζί μάθαμε για την Τσικνοπέμπτη, ζωγραφίσαμε και κολλήσαμε τα δικά μας ψητά 🍗, και φτιάξαμε τη δική μας ψησταριά στην τάξη 🔥.
Η μέρα συνεχίστηκε με χορό, τραγούδι και παιχνίδια γεμάτα γέλια.
Φάγαμε νόστιμα, παίξαμε ξανά και ξανά, γεμίζοντας το σχολείο μας με χαρά! 😋
Μια υπέροχη μέρα γεμάτη δημιουργία, φαντασία και πολύ παιχνίδι, που θα θυμόμαστε πάντα! 💛
Μαθαίνουμε να αγαπάμε τα ζωάκια 🐾
Σήμερα το Νηπιαγωγείο μας είχε τη χαρά να υποδεχτεί το ζωοφιλικό σωματείο «ΜΟΥΣΟΥΔΕΣ N.C.A.F – Φίλοι των Ζώων Βόρειας Κέρκυρας», σε μια ημέρα γεμάτη αγάπη.
Τα παιδιά, με πολλή χαρά και ενθουσιασμό, είχαν ετοιμάσει τις δικές τους εργασίες και ζωγραφιές για να τις δείξουν στους επισκέπτες μας, εκφράζοντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την αγάπη τους για τα ζωάκια. Μέσα από τη συνάντηση, έμαθαν πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε στα ζώα αγάπη, φροντίδα, φαγητό και καθαρό νερό, ώστε να νιώθουν ασφαλή και χαρούμενα.
Οι μικρές αυτές πράξεις και οι παιδικές δημιουργίες μας θύμισαν πως η φιλοζωία ξεκινά από την καρδιά και καλλιεργείται από πολύ νωρίς.
Στο πλαίσιο αυτής της όμορφης δράσης, τα παιδιά, με τη στήριξη των γονέων τους, έγιναν μικροί εθελοντές και προσέφεραν στο φιλοζωικό σωματείο κονσέρβες για τα ζωάκια, τις οποίες έφερε κάθε παιδί. Μέσα από αυτή την πράξη αγάπης και προσφοράς, τα παιδιά έμαθαν πως ακόμη και οι μικρές κινήσεις μπορούν να κάνουν τη ζωή των ζώων καλύτερη. 🐾💕
Ευχαριστούμε θερμά το ζωοφιλικό σωματείο για την όμορφη παρουσία και το σπουδαίο έργο του, καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία τους. 💕🐶🐱
Για μία μέρα πυροσβέστες! 🚒🔥
Σήμερα ζήσαμε μια υπέροχη εμπειρία! Το νηπιαγωγείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θιναλίου και νιώσαμε για λίγο… αληθινοί πυροσβέστες! 🚒🔥

Ανεβήκαμε στα πυροσβεστικά οχήματα, πατήσαμε τη σειρήνα, φορέσαμε τα κράνη μας και κρατήσαμε τις μάνικες για να σβήσουμε τη «φωτιά». Παρακολουθήσαμε επίσης εκπαιδευτικά βίντεο και μάθαμε πόσο σημαντικό είναι το έργο των πυροσβεστών, που καθημερινά προστατεύουν τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον με θάρρος και αυταπάρνηση.
Οι πυροσβέστες μάς μίλησαν με αγάπη για το σημαντικό τους έργο και καταλάβαμε πόσο γενναίοι, υπεύθυνοι και πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν είναι. Στο τέλος μας κέρασαν δροσερό χυμό και γλυκές καραμέλες, κάνοντας τη μέρα μας ακόμα πιο γεμάτη.
Τους ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και για όλα όσα κάνουν καθημερινά για να είμαστε ασφαλείς! ❤️👨🚒👩🚒
Ως αναμνηστικό της όμορφης αυτής ημέρας, όλα τα παιδιά πήραν έπαινο συμμετοχής και ζωγραφιές με θέμα την Πυροσβεστική, γεμάτες χρώματα και φαντασία. 🎨
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που οργάνωσε την εκδρομή, κάλυψε τα έξοδα και προσέφερε τους επαίνους και τις ζωγραφιές. Η πολύτιμη στήριξή τους χάρισε στα παιδιά μας μια υπέροχη εμπειρία γνώσης και χαράς. Καθώς και για το υπέροχο δώρο που δημιούργησε και προσέφερε στους πυροσβέστες!!!
Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς! ❤️👨🚒👩🚒



















































