Σημαντική Ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς των ΝΗΠΙΩΝ (όχι των προνηπίων) του σχολείου μας,

Η ενημέρωση αυτή απευθύνεται σε όλους και αφορά τη δυνατότητα επαναφοίτησης (τρίτη χρονιά) μαθητή-τριας στο Νηπιαγωγείο και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο γίνονται αποκλειστικά από 1-20 Μαρτίου. Η επανάληψη φοίτησης (παρ 7 και 8 του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017, Α΄109):

– Μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με τη συγκατάθεση των γονέων

– Απαιτείται γνωμάτευση του ΚΕΔΑΣΥ ή σχετική βεβαίωση Συμβούλου Ειδικής Αγωγής ή Συμβούλου Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών.

Σε περίπτωση που οι απουσίες του μαθητή του Νηπιαγωγείου υπερβαίνουν τις εκατό (100) ανά διδακτικό έτος, η βεβαίωση φοίτησης που απαιτείται για την εγγραφή του στην Α΄Τάξη του Δημοτικού, χορηγείται με απόφαση Συλλόγου Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου ΚΑΙ σύμφωνη γνώμη του Συμβούλου Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών. Σε αντίθετη περίπτωση ο μαθητής επαναλαμβάνει την φοίτηση στο Νηπιαγωγείο. Μαθητής που συμπληρώνει έως την 31η Δεκεμβρίου 2025 την ηλικία των επτά (7) ετών δεν δύναται να επαναφοιτήσει στο Νηπιαγωγείο.

Παρακαλούμε πολύ τους γονείς που σκέπτονται – προβληματίζονται – επιθυμούν την επαναφοίτηση του παιδιού τους, ενόψει των επερχόμενων εγγραφών στο Δημοτικό Σχολείο, να έρθουν σε επαφή με το Νηπιαγωγείο και τις εκπαιδευτικούς για επιπλέον πληροφόρηση, ενημέρωση και συνεργασία στη δρομολόγηση των σχετικών ενεργειών.

Κοπή Πίτας για τους μαθητές του Μποβολέτειου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν έλειψε από το Νηπιαγωγείο μας η προετοιμασία-μαγειρική και η κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας!

εικόνα Viber 2025 01 26 20 34 55 897εικόνα Viber 2025 01 26 19 16 27 652

Και φυσικά η ΤΥΧΗ ήταν με το μέρος μας!!!

 

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής «ΑΡΧΕΛΩΝ»

Το νηπιαγωγείο μας, έπειτα από τη δραστηριοποίηση της εκπαιδευτικού Σοφίας Βασιλειάδου, συμμετέχει για το τρέχον σχολικό έτος στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής «ΑΡΧΕΛΩΝ» το οποίο αφορά την προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας.

Από το 1985 ο ΑΡΧΕΛΩΝ διεξάγει ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό έργο σε όλη την Ελλάδα με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, βασισμένο στους σύγχρονους παιδαγωγικούς κανόνες. Έτσι λοιπόν οι Θαλάσσιες Χελώνες και κυρίως η  “Carreta carreta”, έγινε το γνωστότερο από τα άγρια ζώα της πατρίδας μας και το σύμβολο της ζωής που απειλείται με εξαφάνιση.

Το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται από εθελοντές της ομάδας διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ έχει ως στόχο να κάνει κατανοητές τις βασικές λειτουργίεςεικόνα Viber 2025 01 02 10 43 34 787 της φύσης και τη θέση του ανθρώπου μέσα σε αυτή, θεωρώντας κοινή παραδοχή ότι «όλοι μοιραζόμαστε την ίδια γη», χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της θαλάσσιας χελώνας.

Οι μικροί μας μαθητές λοιπόν, είχαν την ευκαιρία αρχικά να έρθουν σε επαφή με το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό (διαδραστική παρουσίαση) που μας διέθεσε η ομάδα ΑΡΧΕΛΩΝ, το οποίο επεξεργαστήκαμε με τα παιδιά σε κλίμα συζήτησης και προβληματισμού μέσα στην τάξη. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν και καταγράφηκαν απορίες που προέκυψαν από του μαθητές μας. Σε μεταγενέστερο χρόνο και συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Διαδικτυακή Ξενάγηση στο χώρο του νοσοκομείου του ΑΡΧΕΛΩΝ, όπου οι μαθητές μας περιηγήθηκαν στο χώρο με τη βοήθεια της εθελόντριας ξεναγού, παρατήρησαν τις μεγάλες και μικρές δεξαμενές όπου φιλοξενούνται οι  άρρωστες/τραυματισμένες θαλάσσιες  χελώνες, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία συντήρησής τους, γνώρισαν τις θαλάσσιες χελώνες μαθαίνοντας την προσωπική ιστορία ορισμένων από αυτές καθώς και τον τρόπο διατροφής και φροντίδας τους. Τέλος έθεσαν τις απορίες τους στην ξεναγό μας , η οποία με μεγάλη προθυμία τις έλυσε.

Μέσω αυτής της επαφής και αλληλεπίδρασης που είχε το Νηπιαγωγείο μας με το Κέντρο Διάσωσης  ΑΡΧΕΛΩΝ, συγκεντρώθηκε ένα χρηματικό ποσό από τους μικρούς μας μαθητές, το οποίο αποτέλεσε την «συμβολική υιοθεσία» μιας τραυματισμένης Θαλάσσιας Χελώνας, της Φοίβης, καλύπτοντας τα έξοδα περίθαλψης και διατροφής της για κάποιο χρονικό διάστημα.

Μία πράξη αγάπης από τους μικρούς μας μαθητές!!!

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

eikona Viber 2025 06 16 10 52 53 190Σε συνέχεια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος οι μαθητές του 1ου Τμήματος υιοθετούσαν την «λούτρινη» χελώνα με το όνομα Φοίβη για ένα Σαββατοκύριακο, έχοντας ως αποστολή τους να τη φροντίσουν και να τη φωτογραφίσουν σε ένα φυσικό τοπίο της Λήμνου.  Στόχος τους ήταν να περιηγηθεί η χελώνα σε πολλά διαφορετικά τοπία του νησιού μας.

…και ιδού το αποτέλεσμα της περιήγησης της Φοίβης!!!

 

“Χριστουγεννιάτικο” Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Χριστουγεννιάτικες Συνταγές, Παιχνίδια και Προβολή Ταινιών συμπλήρωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δεκεμβρίου στο Νηπιαγωγείο μας.

εικόνα Viber 2025 01 02 09 42 45 138εικόνα Viber 2025 01 02 09 42 44 982

εικόνα Viber 2025 01 02 09 42 45 268εικόνα Viber 2025 01 02 09 42 45 079

εικόνα Viber 2025 01 08 12 55 18 461εικόνα Viber 2025 01 02 09 42 45 326

 

Και του χρόνου με υγεία!

Χριστουγεννιάτικες Γιορτές

Κατά τη διάρκεια του μήνα Δεκέμβριου 2024 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι γιορτές των τμημάτων του Μποβολέτειου Νηπιαγωγείου.

Θεατρική Παράσταση, Εργαστήρια Κατασκευών και Χριστουγεννιάτικα Παιχνίδια έφεραν στο σχολείο μας το Πνεύμα των Χριστουγέννων και γέμισαν τις καρδιές μας με χαρά και κατάνυξη! Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και φυσικά το αποτέλεσμα ικανοποίησε όλους!

εικόνα Viber 2025 01 02 09 42 15 439

εικόνα Viber 2025 01 02 09 42 15 485

εικόνα Viber 2025 01 02 09 42 15 524

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους μαθητές μας για τη συμμετοχή και τη σπουδαία προσπάθεια, τους γονείς για τη στήριξη παιδιών κι εκπαιδευτικών και επίσης για την συμμετοχή τους στο εορταστικό μπουφέ, τις εκπαιδευτικούς που πάντα με διάθεση και χαρά κάνουν το καλύτερο για τους μικρούς τους μαθητές!

Καλή Χρονιά σε όλους!