Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Μέσα στη θεματική ενότητα ¨Οικογένεια” δεν γινότανε να μην εντάξουμε και τους “συντρόφους-φίλους” DSCI0056μας τα ζώα. Με τα παιδιά συζητήσαμε για τα ζωάκια που έχουν μέσα στο σπίτι τους, και είδαμε τα ζώα που προτιμάμε περισσότερο να έχουμε στα σπίτια, αλλά και τους λόγους για τους οποίους τα επιλέγουμε. Ορισμένα παιδιά μας έφεραν και φωτογραφίες από τα ζώα που έχουν εκείνα στο σπίτι τους και παρουσιάστηκαν οι φωτογραφίες στο σύνολο της τάξης.

Ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας ζώο και μιλήσαμε για τους τρόπους που πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε, για τα δικαιώματά τους, και διαβάσαμε σχετικά παραμύθια. DSCI0007Η βιβλιοθήκη της τάξης γέμισε με βιβλία σχετικά με το θέμα όπου όλα τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να τα φυλλομετρήσουν, να τα επεξεργαστούν και να τα σχολιάσουν με τους φίλους τους.

Μέσα στη διδασκαλία μας προσπαθήσαμε να εντάξουμε και τις Νέες Τεχνολογίες,DSCI0002 όπου εκμεταλλευόμενοι την βροχερή ημέρα, παρακολουθήσαμε στην αίθουσα προβολών διάφορες παιδικές ταινίες με θέμα τα Ζώα.

 

Η λήξη της θεματικής αυτής ενότητας, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη όλων των τμημάτων στο πάρκο της περιοχής, όπου σε συνεργασία με νέους και παλιούς γονείς, τα παιδιά με βιωματικό πλέον τρόπο έμαθαν για τα άλογά. Ήρθαν σε επαφή με αυτά τα επιβλητικά ζώα, έμαθαν πληροφορίες για το πώς και με τί τρέφονται, τί είδη αλόγων υπάρχουν και τη χρησιμότητα του κάθε είδους στον άνθρωπο κ.α.  DSCI0009

Τέλος, η επίσκεψη επιφύλασσε μεγάλη έκπληξη για τα παιδιά. Βόλτα με το άλογο μέσα στο χώρο του πάρκου.DSCI0063 Τα παιδιά ανέβηκαν στο άλογο με τη βοήθεια του κ. Ζαχαρία Ματζίρη και βγήκαν φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες του κάθε παιδιού έγιναν ατομικό καδράκι, και δόθηκαν στα παιδιά ως ενθύμιο και ανάμνηση αυτής της όμορφης μέρας.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την οικογένεια Ματζίρη που θέλησε με ευχαρίστηση να μας βοηθήσει στο έργο μας και να προσφέρει στα παιδιά αυτή την εμπειρία. Ακόμη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για δεύτερη χρονιά και τον κ. Βρασνάκη, που φέτος, αν και το παιδί του μεγάλωσε πλέον και δεν είναι μαζί μας,  μας δάνεισε  το άλογό του, ώστε τα παιδιά να κάνουν βόλτα με ασφάλεια, σε άλογο ειδικά για τέτοιες καταστάσεις. Η κινητοποίηση όλων σας, μας δίνει τρομερό κουράγιο ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας.

DSCI0007